Dit zijn negen gewoonten van mensen wiens huis er altijd opgeruimd uitziet!

Zo kost een opgeruimd huis je geen moeite!

Je kent vast wel iemand die zijn of haar huis altijd tiptop in orde lijkt te hebben. Veel bewondering hebben wij daar altijd voor en tegelijkertijd lijkt het ons niets, altijd maar opruimen en schoonmaken. Maar wist je wel dat je altijd een huis kunt hebben dat er tiptop uitziet als je jezelf (en jouw gezin) deze gewoonten aanleert?

Een kind kan de was doen! 

De basis

Een van de belangrijkste regels voor een altijd opgeruimd huis is door regelmatig je spullen op te ruimen. Dan bedoelen we niet dat je elke dag een grote schoonmaak moet houden, maar dat je de spullen die je niet meer nodig hebt meteen opruimt. Even een doekje over het aanrecht halen, de vaatwasser inruimen en troep meteen weggooien is al het halve werk. Doe je dit elke dag? Dan zijn de volgende tips nog makkelijker uit te voeren.

1. Hang iedere avond kleding op

Iedereen heeft wel een stoel (of hoek van de kamer) waar iedere avond een stapel kleding op belandt. Deze bult wordt vaak aan het einde van de week eens opgeruimd. Probeer toch eens om iedere avond meteen je kleding op te ruimen of in de wasmand te gooien. Dit scheelt een hoop rommel!

2. Gooi dubbele spullen weg

Als we het eerlijk toegeven, zijn we allemaal een klein beetje een hoarder. Maar wat moet je eigenlijk met 36 scharen, 15 rollen plakband en een hele la met halfvolle batterijen? Gooi eens alle overtollige troep weg en je zult zien dat je een veel opgeruimder huis hebt.

3. Breng je papierwinkel op orde

Veel mensen hebben een kast of een lade vol met documenten en ander papier. En ook nog eens een mand vol met oude tijdschriften. Neem een middag om dit op orde te brengen; berg belangrijke documenten op in mappen en gooi de rest van het oud papier weg. En ja, ook die tijdschriften die je toch niet nog een keer gaat lezen.

Lees nog meer tips voor een opgeruimd huis op de volgende pagina!


Pagina 1/2