Heb jij wel eens last van één van deze symptomen? Dan kan het zijn dat je galstenen hebt! Belangrijk, dit moet je lezen!

galstenen1

Je kan zonder dat je het weet last van galstenen hebben!

De galblaas is een orgaan achter je lever dat, simpel gezegd gal opslaat. Maar wat doe de galblaas nu precies? Gal is een vloeistof die vetten afbreekt die via voeding in je lichaam terechtkomen.

Onmisbaar voor onze spijsvertering dus! Ons lichaam heeft gal hard nodig. Maar een galblaas kan ook voor gezondheidsproblemen zorgen, want de lever en galblaas kunnen verstopt raken. Hierdoor kunnen ze het gal niet meer goed afgeven, en raakt de samenstelling van het gal uit balans. Dit kan weer zorgen voor de vorming van galstenen, kristalachtige ophopingen van cholesterol en kalk die zich vormen in de galblaas en galwegen. Ze kunnen in formaat erg van elkaar verschillen; de grootte varieert van een zandkorrel tot een pingpongbal! Dit kan ontzettend pijnlijk zijn, want de galblaas wil gewoon langs de versperring heen werken door heftig samen te trekken. AU! Hierom is het wel zo fijn om er op tijd achter te komen of je galstenen hebt. Lees verder op de volgende pagina voor de symptomen!


Pagina 1/2