Witte velletjes in je mond? Waarschijnlijk ben je hier allergisch voor

witte velletjes mond allergisch

Die witte velletjes in je mond kunnen hier door veroorzaakt worden

In de ochtend wakker worden en witte velletjes en sliertjes in je mond hebben? Waar komt dit toch vandaan? Hier is een oorzaak voor, zo blijkt. Want de losse velletjes aan de binnenkant van je wangen ontstaat na het tandenpoetsen en betekent dat je hoogstwaarschijnlijk allergisch bent voor dit product.

Witte velletjes

De een heeft er nooit last van en de ander staat er dagelijks mee op: witte velletjes aan de binnenkant van de mond. Je hebt er in principe geen last van, maar vervelend is het wel. Want hoe voorkom je die losse velletjes en zorg je dat het in de toekomst niet meer gebeurt? Grazia vroeg het aan het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP).

Allergisch voor tandpasta

Volgens de tandheelkundigen bij TIP is de veroorzaker van de witte velletjes een bepaalde soort tandpasta die je gebruikt. Tandpasta’s met veel fluoride kunnen bij mensen die hier allergisch voor zijn, uitslaan in de binnenzijde van de mond. De allergie zorgt ervoor dat het weefsel in je mond oplost en vervolgens loslaat. Het resultaat: witte, loshangende velletjes in je mond. De reden dat de een hier meer last van heeft dan de ander, heeft te maken met de gevoeligheid van de mond.

Tandpasta zonder fluoride

De oplossing om in de toekomst te voorkomen dat jij opstaat met allemaal witte velletjes in je mond, is om tandpasta met fluoride zoveel mogelijk te vermijden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten tandpasta te verkrijgen waar geen fluoride meer in is verwerkt. Even goed op de verpakking kijken dus en binnen korte tijd ben jij af van die vervelende velletjes!

Lees ook: 5x wat een tekort aan magnesium voor invloed heeft op je lichaam

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pikrepo