Zing jij luidkeels mee onder de douche? Dan ben je blijkbaar heel gezond!

Zingen douche

Dit zijn de 5 gezondheidsvoordelen

De meeste mensen houden er stiekem heel erg van: keihard meezingen met een goed nummer. In de auto, onder de douche of tijdens het schoonmaken: we genieten ervan om keihard mee te blèren met onze favoriete liedjes. Maar wel alleen als er niemand meeluistert. ”Want als we zingen zijn we kwetsbaar en laten we ons in de ziel kijken”, stelt zangcoach Jeroen Gigengack. ”Dat vinden veel mensen eng.” Toch is er niets om je voor te schamen. Sterker nog: dat meezingen in de auto of onder de douche brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee!

Wie geeft er regelmatig een showtje weg als hij/zij onder de douche staat?

Zingen

Eén ding is zeker: meezingen met de nieuwste hits of gouwe ouwe’s is meer dan alleen een vorm van vermaak. Het brengt ook allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Het maakt hierbij niets uit of je nu een professionele zanger bent, of met moeite toon kunt houden. ”Zingen heeft zoveel gezonde effecten, dat zangtherapie eigenlijk in het verzekeringspakket zou moeten zitten”, zegt zangcoach Jeroen Gigengack tegen Nu.nl. Hieronder vind je de belangrijkste gezondheidsvoordelen:

1. Zingen maakt blij

Het fijnste aan zingen is dat je vrijwel automatisch al je dagelijkse zorgen vergeet. Uit een onderzoek van Nederlands bekendste neuropsycholoog Erik Scherder blijkt dat het daarom ook heel goed helpt bij traumaverwerking. Bekende, aanstekelijke liedjes werken hierbij het best. Door het zingen van simpele melodieën zou je snel bij je eigen emoties kunnen komen, aldus experts.

2. Het werkt stressverlagend

Enkele wetenschappers van de Universiteit van Frankfurt voerden een paar jaar geleden een bloedonderzoek uit bij koorleden. Hieruit bleek dat het aantal afweerstoffen in het bloed toenam wanneer de leden hadden gezongen. Daarnaast namen de waarden van het stresshormoon cortisol juist af. De onderzoekers concludeerden op basis hiervan dat zingen niet alleen goed is voor je weerstand, maar het ook een ontspannen werking heeft.

Pagina 1/2

Array