Zit je met je benen over elkaar? Dít onthult je zithouding over je persoonlijkheid…

zithouding

Hoe zit jij meestal?

Lichaamstaal zegt vaak veel over hoe jij je voelt, de meeste emoties worden immers non-verbaal overgebracht. Wanneer iemand zenuwachtig of gespannen is, kun je dat vaak zien aan de lichaamshouding. Onze lichaamshouding vertelt veel over wie we zijn en hoe we in relatie tot onze omgeving staan. Wist je dat ook je zithouding veel onthult over jouw persoonlijkheid?

Het kan heel veel vertellen over je karakter. Zit jij vaak met je voeten ver uit elkaar? Dít vertelt het over je karakter:

  • Positie A: mensen die op deze manier zitten zijn heel charismatisch en creatief. Ze zijn spontaan en ietwat impulsief waardoor ze niet altijd lang nadenken over hun beslissingen. Dit brengt ze weleens in de problemen, maar dankzij hun charme weten ze deze problemen vaak snel op te lossen. Mensen die regelmatig in deze positie zitten, zien het leven als een avontuur en staan altijd open voor nieuwe ervaringen. Ook zijn deze mensen erg populair en maken ze makkelijk vrienden.
  • Positie B: mensen die graag met hun benen over elkaar zitten, zijn echte dromers. Ze hebben een rijke fantasie en kunnen zichzelf helemaal kwijtraken in een dagdroom. Ze zijn heel empathisch en maken makkelijk contact met andere mensen, maar zetten zichzelf daardoor nog weleens op de tweede plek. Ze kunnen goed luisteren en vertrouwen op hun gevoel.
  • Positie C: mensen die graag zo zitten, zijn wellicht wat chaotisch en vinden het moeilijk om stil te zitten. Het is altijd druk in hun hersenpan en ze spreken vaak zonder na te denken over de impact van hun woorden. Ze vervelen zich redelijk snel en hebben en korte spanningsboog. Ze komen het best tot hun recht in een omgeving met veel prikkels. In relaties hebben ze iemand nodig die veel tegengas kan geven.
  • Positie D: mensen die vaak in deze positie zitten zijn slimme mensen die rationeel nadenken en ze hebben hun zaakjes voor elkaar. Hun huis is vaak ook om door een ringetje te halen, alles heeft een eigen plaats. Ze zijn wat gereserveerd richting hun omgeving en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Wel zijn ze eerlijk en doen ze niet mee aan roddelen. Ze blijven in veel situaties kalm en raken niet snel het overzicht kwijt.
  • Positie E: mensen die op deze manier zitten zijn doelgericht en vinden hun carrière belangrijk. Ze vinden het belangrijk om hoge doelen voor zichzelf te stellen en zijn dan ook niet tevreden met minder. Ze zijn perfectionisten, waardoor ze altijd streven naar meer en te weinig stilstaan bij wat ze al hebben.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en Beeld: Healthy Page