Aantal griepgevallen in Nederland blijft stijgen, zó voorkom je een griepje

griepje

Het hoesten en proesten is nog niet voorbij…

Blijf maar bij die snotterende collega uit de buurt, want de griepepidemie in Nederland is nog lang niet voorbij. Integendeel. Uit gegevens van het onderzoeksinstituut Nivel blijkt dat 105 op de 100.000 mensen deze week met griepklachten naar de huisarts ging. Die week daarop waren dat nog 91 op de 100.00 mensen.

Wil jij de dans ontspringen? Zo kun je het beste een griepje voorkomen. 

Sport
Het is niet de favoriete bezigheid van iedereen, maar sporten is goede manier om griep te voorkomen. Uit een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine blijkt dat degenen die minimaal 2,5 uur per week aan krachttraining doen, maar liefst tien procent minder kans hebben om een griepje te krijgen.

Denk om de vitamines
Reis je vaak met het openbaar vervoer? Dan weet je dat je soms als sardientjes in een blikje op elkaar kunt staan in de trein. Niest of kucht iemand? Voor je het weet wordt er een griepje in je schoot geworpen. Voorkom dit door je handen gedurende de dag goed te wassen en zorg er bovendien voor dat je genoeg vitamines als vitamine D, A en C binnenkrijgt.

Voeding
Je kunt je weerstand een boost geven door bepaalde voeding te verorberen. Eet regelmatig wat vette vis of tonijn voor een opkikker. Eet zoete aardappel (zit veel vitamine A in en dit versterkt je immuunsysteem) en eet bovendien veel groentes, denk aan broccoli en andere groene groentes en vergeet vooral niet om genoeg te drinken.

Wil je nog meer tips om die griep te verminderen? Die kun je hier lezen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu, Women’s Health Mag | Beeld: Pixabay