Zoveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk gebruiken

zonnen

Lukraak je lichaam insmeren is niet altijd het beste idee

Als het gaat om het insmeren van je lichaam met zonnebrandcrème op een zonnige dag, geldt toch wel de regel: beter te veel dan te weinig. Toch vergissen velen zich nog weleens in hoeveel crème je nou precies op je huid moet aanbrengen als je gaat zonnen.

Veel mensen smeren zich in met te weinig zonnebrandcrème.

KWF

IJdel als we zijn, zien we die dikke witte waas op ons lichaam niet zitten en daarom smeren we de zonnebrandcrème vaak goed -en soms ook te dun- uit. Niet altijd even slim. Het KWF meldt dat het belangrijk is om elke 2 uur te smeren én dat je beter te veel zonnebrandcrème kunt gebruiken dan te weinig. Welke factor je ook gebruikt, de beschermingsfactor van je crème wordt minder als je het dun uitsmeert. 

Smeren kun je leren

Het KWF benadrukt hoe belangrijk het is om je altijd in te smeren. Zo adviseert de stichting om voor kinderen altijd een crème te gebruiken die minstens de beschermingsfactor 30 heeft. Ook heeft ze een richtlijn voor hoeveel zonnebrandcrème je voor een kind moet gebruiken. Per smeersessie zou je voor een kind minstens zeven theelepels aan zonnebrandcrème moeten gebruiken. Aangezien een volwassene soms twee of drie keer zo groot is, kun je dit aantal voor een volwassene verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Dit is de richtlijn die het KWF geeft voor kinderen.

  • 1 theelepel voor het gezicht en de hals;
  • 2 theelepels voor de armen en de schouders;
  • 2 theelepels voor de borst, buik en rug;
  • 2 theelepels voor de benen en voeten.

Lees ook: Kun je zonnebrandcrème van vorig jaar nog gewoon gebruiken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: KWF | Beeld: Unsplash