Heeft een zwangerschapstest eigenlijk een houdbaarheidsdatum?

zwangerschapstest

Hier hebben wij nooit over nagedacht

Zwangerschapstesten zijn best wel heel bijzondere dingen. De uitkomst van plassen over zo’n stickje kan nieuws brengen dat je hele leven verandert. Om die reden hebben sommige mensen soms standaard een test in huis, maar kun je een zwangerschapstest eigenlijk wel lang bewaren?

Zo zit het dus!

Bewaren

Onlangs kwamen we al tot de ontdekking dat tampons een houdbaarheidsdatum kennen, maar geldt hetzelfde eigenlijk ook voor zwangerschapstesten? Zo ja, hoe lang kun je zo’n test dan eigenlijk bewaren?

Houdbaarheid

Heeft een zwangerschapstest een houdbaarheidsdatum? Het antwoord daarop is ja. Heb je onlangs een paar testen in huis gehaald (want ja, die dingen zijn duur en soms wel in de aanbieding), dan hoef je niet bang te zijn dat je je moet haasten. Een zwangerschapstest is ongeveer twee tot die jaar houdbaar, zo vertelt gynaecologe Christine Greves aan Women’s Health.

Hormoon testen

Zwangerschapstesten kunnen bepalen of je zwanger bent door je urine te testen op een bepaald hormoon. In de test zit een bepaald chemisch onderdeel dat kan opmaken of jouw urine dit hormoon bevat. Naarmate tijd verstrijkt, kan het echter dat dit chemische onderdeel minder goed werkt. Om die reden is het raadzaam om altijd de verpakking van een zwangerschapstest goed te bekijken voor je de test aanschaft. De houdbaarheidsdatum staat namelijk gewoon op de verpakking.

Lees ook: 10 tips om ‘s nachts beter te slapen als je zwanger bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay