Met deze 10 makkelijk door te voeren tips bespaar je veel geld!

En je hoeft er helemaal niets voor te laten

Heb jij ook altijd net wat te weinig geld om de maand door te komen? En zou je het ook wel eens leuk vinden om een spaarcentje te hebben zodat je een keer een leuke vakantie kunt boeken? Dan moet je deze tien bespaartips eens proberen op te volgen.

Met deze tien tips bespaar je veel geld en je hoeft er niets voor te laten.

1. Breng je financiën op orde

Heb je eigenlijk geen idee wat er maandelijks in en uit gaat? En waar je precies je geld aan besteedt? Dan is het raadzaam om een maand lang op te schrijven wat er binnenkomt, wat je vaste lasten zijn en waar je nog meer geld aan uitgeeft.

2. Houd een huishoudboekje bij

Bewaar bonnetjes van je transacties en schrijf alles op in een huishoudboekje. Zo kun je goed bijhouden waar je je geld aan uitgeeft; je zult zien dat je meer onnodige dingen koopt dan je eigenlijk dacht.

3. Kijk kritisch naar je vaste lasten

Kijk eens goed naar de abonnementen, verzekeringen en andere contracten die je hebt afgesloten. Vergelijk prijzen en kijk of je misschien kunt besparen op deze vaste lasten.

4. Geef jezelf een budget mee

Kijk wat je per maand uit kunt geven als je een bedrag om te sparen opzij hebt gezet. Deel dit overblijvende bedrag in verschillende categorieën in: een bedrag voor boodschappen, kleding, vakantie en persoonlijke spullen. Houd je hieraan en je zult zien dat je meer kunt sparen.

5. Berg creditcards op

Heb je creditcards in je bezit en gebruik je deze? Dan doe je er goed aan om deze op te bergen. Je geeft met een creditcard namelijk geld uit dat je eigenlijk helemaal niet hebt. Niet handig als je aan het einde van de maand geld wilt overhouden.

6. Wees creatief

Je wilt natuurlijk niet overkomen als een gierige vrek als je aan het besparen bent. Ontzeg jezelf dan ook niet alles maar probeer het goedkoper te maken. Avondje wijn drinken? Nodig je vrienden bij je thuis uit en trek daar een fles wijn open. Net zo gezellig. Toch op vakantie? Boek dan eens in het laagseizoen: veel goedkoper en vaak net zo warm.

7. Betaal cash

Wanneer je cash geld in je portemonnee hebt zitten heb je veel meer zicht op je uitgaven dan wanneer je je geld op een bankrekening hebt staan. Pin geld op vaste dagen en spreek met jezelf af hoe lang je met het gepinde geld moet doen.

8. Koop bewuster

Ga je als vaste prik iedere week wel een keer de stad in en koop je dan altijd iets? Sta dan eens een keer stil bij je aankopen: heb je het echt nodig? Bewaar je geld eens een maand en koop dan iets wat je écht mooi vindt. Zo heb je er veel meer plezier van, ben je duurzamer bezig en uiteindelijk geef je minder geld uit.

Lees ook: Met deze Japanse bespaartruc bespaar je maandelijks een hoop geld!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Max Free Picture