Met deze 10 onverwachte tips kun je veel geld besparen in het huishouden

Laat geen geld liggen en volg deze bespaartips op!

Natuurlijk kun je bakken met geld besparen op de voor de hand liggende dingen als je verzekeringen, elektriciteit en etentjes. Maar zit je dan nog steeds iedere maand krap bij kas? Dan kunnen deze onverwachte bespaartips je zeker helpen!

1. Koop een fles schoonmaakazijn.
Schoonmaakmiddelen -vooral die van A-merken- zijn hartstikke prijzig en gaan vaak snel op. Een fles schoonmaakazijn daarentegen gaat veel langer mee én is multifunctioneel; het is goed tegen kalkaanslag, vieze geurtjes en voetschimmels.

2. Ruil eens van luchtje 
Een luchtje kopen is een hele investering; een lekker geurtje kost al gauw zo’n 60 euro bij een parfumerie. De kans dat je een heel scala aan luchtjes in huis hebt is dan ook klein. Toe aan een geurverandering maar geen zin om geld uit te geven? Wissel dan eens tijdelijk van luchtje met een vriend(in).

3. Naar de markt gaan
Groenten en fruit kunnen aardig duur zijn, voornamelijk wanneer je ze koopt bij de bekendere supermarktketens. Ze zijn op de markt echter veel lekkerder en nog goedkoper ook. Natuurlijk is gezellig over de markt lopen ook helemaal geen straf. Win-win dus!

4. Supermarktwissel
We snappen het: vaak zijn we erg gehecht aan de supermarkt waar we altijd heen gaan. Winkel je echter bij de Albert Heijn of de Jumbo? Dan kun je toch echt veel winst behalen als je boodschappen gaat doen bij de Lidl of de Aldi. Deze producten zijn ook niet van mindere kwaliteit; ze worden vaak zelfs als beste getest!

5. Huismerken
Ben je toch echt verknocht aan je Appie? Probeer dan eens wat minder A-merken aan te schaffen. Heus, ontbijtkoek van het huismerk is echt nét zo lekker als ontbijtkoek van Peijnenburg.

Lees meer bespaartips op de volgende pagina.

Pagina 1/2