10 tips om van huisstofmijt af te komen

6. Houd de thermostaat in de gaten

Huisstofmijt gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 24 en 27 graden. Ook houden ze erg veel van vochtige plekken, dus een vochtig huis is aantrekkelijker. Is je huis kouder en minder vochtig betekent dit niet dat je geen huisstofmijt hebt, maar ze planten zich wel minder snel voort. Houd de thermostaat dus op maximaal 21 graden en probeer te voorkomen dat je huis vochtig wordt. Is je huis wel erg vochtig? Gebruik dan een speciale vochtregelaar.

7. Houd huisdieren uit de slaapkamer

Huisstofmijt is gek op huidschilfertjes en haren van huisdieren. Heb je een allergie, dan kun je huisdieren het beste uit je slaapkamer houden. Houd je huisdieren ‘s nachts in de garage of in één ruimte om te beperken dat ze overal haren en schilfers achterlaten.

8. Gordijnen, kussens en zachte banken

Alles wat stof aantrekt, trekt ook huisstofmijt aan. Iedere keer dat jij gordijnen opent of op de bank ploft komt er stof vrij dat zich weer verspreidt. Kies daarom voor lamellen of luxaflex in plaats van gordijnen, een (nep)lederen bank en beperk het aantal sierkussens. Ook knuffels van kinderen zijn een favoriete verblijfplaats. Was ze regelmatig of stop ze in een vuilniszak en stop die minstens 24 uur in de vriezer om de beestjes te doden.

9. Gebruik een stoomreiniger

Stoomreinigers zijn ideaal voor objecten die niet in de wasmachine kunnen, zoals matrassen, banken en tapijten. De stoom doodt bacteriën en huisstofmijt en zorgt voor minder viezigheid en stof.

10. Maak regelmatig schoon

Weer een voor de hand liggende tip, maar het is erg belangrijk om een schoon huis te hebben! Een mens verliest iedere dag genoeg dode huidcellen om een miljoen huisstofmijten te voeden. Jakkes! Stofzuig en dweil regelmatig. Veeg een paar keer per week met een vochtig doekje over stoffige oppervlakken zodat je het stof ook daadwerkelijk opneemt in plaats van verplaatst.


Pagina 2/2

Lees ook: Zweetgeur in je jasje of colbert? Met deze tips krijg je het er makkelijk uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dengarden | Beeld: Pexels