6x Deze 2-euromunten zijn veel meer waard dan slechts 2 euro

Betaal jij vaak contact? Check dan snel even je muntstukken

Wat is meer waard? Een biljet van 10 euro, 20 euro, 50 euro of een muntstuk van twee euro? We denken het antwoord op die vraag wel te weten, maar er zijn uitzonderingen. Zo zijn de volgende 2-euromunten een leuk bedragje waard.

MALTA – First elected representatives 1849

Deze 2-euromunt uit Malta staat symbool voor de eerste verkiezingen in Malta, die – zoals de achterkant van de munt al verklapt – in 1849 plaatsvond. Naar verluidt zijn er in 2011 zo’n 430.000 stuks gemaakt en de munt is ongeveer 20 euro waard.

Slovenië – Rimska Pogodba 50 Let

De oprichting van de Europese Economische Gemeenschap lieten de Slovenen niet zomaar aan zich voorbijgaan, dat moest gevierd worden met een speciale munt. Vijftig jaar nadat het verdrag werd ondertekend, werden 40.000 van deze munten gecreëerd. Ze zijn zo’n 40 euro per stuk waard.

Spanje – UEM 1999-2008

In Spanje werd de UEM 1999-2008 munt geslagen ter ere van de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie. Er werden verscheidene edities van deze munt uitgebracht in verscheidene jaren. Afhankelijk van het jaar en de editie kan de munt tussen de 60 en 140 euro opbrengen.

San Marino – Bartolomeo Borghesi

De afdruk van Bartolomeo Borghesi, een beroemde numismaticus, op de Italiaanse euromunt kan ook voor een leuk zakcentje zorgen. De 2-euromunt is ongeveer 190 euro waard.

Cyprus – Idool van Pomos

Zo’n 90.000 exemplaren van bovenstaande munten zijn in omloop. De kruisvormige gedaante zou het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid weergeven. De bijzondere munt is zo’n 200 euro waard.

Monaco – Grace Kelly

Denk je aan Monaco, dan denk je vaak ook aan Grace Kelly. Het is dan ook niet zo gek dat in Monaco een munt werd geslagen met het gezicht van de gemalin. De zeer zeldzame munt werd 25 jaar na haar overlijden gemaakt en is ongeveer 2800 (!) euro waard.

Lees ook: Huis verkopen? Pak déze kamer aan om de waarde te verhogen

Bron: KNM, Zelfmaaktideetjes| Beeld: Immo Wegmann