Wauw: 23-jarige vrouw kreeg in tien maanden tijd tien baby’s

tien baby's

Samen met haar 56-jarige man hoopt ze uiteindelijk 105 kinderen te krijgen

Wij vinden een gezin met vijf kinderen tegenwoordig al groot, maar voor de 23-jarige Russische vrouw Christina Ozturk is dit niets. Samen met haar 56-jarige man Galip Ozturk kreeg ze in tien maanden tijd tien baby’s via surrogaatmoeders. En daarmee is hun gezin nog niet compleet. Het stel hoopt namelijk uiteindelijk maar liefst 105 (!) kinderen te krijgen. Dat zijn heel wat mondjes om te voeden, luiers om te verschonen en kids om op te voeden. 

Gezinsuitbreiding

Christina was een alleenstaande moeder uit Moskou, toen ze haar man Galip leerde kennen tijdens een vakantie in Batoemi, Georgië. Het klikte meteen tussen Christina en de rijke hoteleigenaar, die zelf al volwassen kinderen had. Niet veel later stapten ze in het huwelijksbootje en besloten ze hun gezin zo snel en zo groot mogelijk uit te breiden. In eerste instantie wilden ze zelf één baby per jaar verwekken, maar het stel had al snel door dat dit biologisch gezien een lastige taak zou worden. Daarom besloten ze surrogaatmoeders in te schakelen, die per zwangerschap zo’n achtduizend euro kosten.

Surrogaatmoeders

Daarvoor kozen ze vrouwen die minstens één keer eerder zwanger zijn geweest, vertelt Christina. Daarnaast moeten ze wettelijke documenten ondertekenen, waarin ze de baby – die genetisch van Christina en Galip is – afstaan aan het stel. Ook moeten ze geen slechte gewoonten of verslavingen hebben. Om de vrouwen bij het proces te ondersteunen, krijgen zij therapie. Christina benadrukt dat zij en haar man de surrogaatmoeders niet persoonlijk kennen, om mogelijke problemen te voorkomen. “De kliniek in Batoemi kiest de surrogaatmoeders voor ons en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het proces.”

Kinderen

In maart 2020 verwelkomden Christina en Galip hun eerste zoon samen: Mustafa. Niet veel later volgden ook de rest van zijn negen broers en zusjes. De meest recente toevoeging aan het gezin is de kleine Olivia, die op 16 januari 2021 ter wereld kwam. Het koppel zegt zeker meer kinderen te willen, maar ze wachten nog even tot de baby’s iets ouder zijn tot ze nog een reeks surrogaatmoeders inschakelen. Daarnaast zou Christina zelf ook dolgraag nog eens zwanger willen worden, maar vertelt dat dit op het moment niet praktisch is met zoveel jonge kinderen.

Alles onder controle

Een gezin met elf jonge kinderen, dat is niet niets. Volgens Christina denken veel mensen dat ze een leger aan nannies heeft, maar daar is niets van waar. De moeder vertelt dat ze het grootste gedeelte van de dag zelf voor haar kinderen zorgt. Op Instagram zegt ze: “Ik breng een maximale hoeveelheid tijd door met mijn kinderen, maar ook als ik even niet bij ze ben heb ik alles onder controle. Ik leer elke oppas precies wat ze moeten doen. Amateurs zijn niet toegestaan”, aldus Christina. Ze vertelt elke oppas precies wat ze moeten voorlezen, in welke volgorde, hoe laat en hoelang.

Strikt regime

Daarnaast heeft de moeder een strikt regime: “Als een baby huilt, verbied ik je hem of haar op te pakken.” Volgens Christina is het beter om de baby af te leiden en hem of haar zo te kalmeren. Tot overmaat van ramp moeten de nannies ook nog eens elke vieze luier op de foto zetten, zodat de moeder kan vaststellen of de inhoud een goede kleur en consistentie heeft. Christina zit er – om zo maar te zeggen – bovenop. “Elk kind heeft een dagboek waarin álles wordt genoteerd: wat hij heeft gegeten, hoeveel hij heeft gegeten, hoe hij heeft geslapen, hoe vaak hij heeft geplast/gepoept.”

Lekker ontspannen

Je zou het haast niet zeggen, maar volgens de moeder van elf kinderen zit haar huishouden ‘vol ontspanning’. Zo kijken ze geregeld samen naar films en cartoons, eten ze junkfood, spelen ze spelletjes en gaan ze lekker wandelen.

Lees ook: Zo lief: bejaard koppel laat zich niet tegenhouden door gesloten grenzen

Bron: Daily Mail | Beeld: Unsplash, Tyler Nix