Deze 3 dingen kan je nog prima eten als er schimmel op zit! Wist jij dit al?

koekkast

Je kan bepaalde voedingsmiddelen nog prima opeten als er wat schimmel op zit!

Schimmel op je eten, dan gooi je het weg toch? Schimmel is meestal een niet mis te verstaan signaal dat je eten niet meer goed is en rijp voor de prullenbak. Maar met een aantal producten is dat dus absoluut niet nodig, die kan je nog prima eten!

Schraap de schimmel er gewoon af en dit kan je zonder risico’s nog in je mond stoppen:

Oude kaas: Het overkomt iedereen wel eens, je hebt teveel kaas gekocht. Het blok ligt al zo lang in de koelkast dat er wat schimmel op is ontstaan. Geen enkel punt, want de schimmel die op harde kaas groeit zit echt alleen aan de buitenkant. Snijd de schimmel weg (neem hierbij minstens 1 centimeter schimmelvrije kaas mee) en de rest kan je gewoon nog opeten.

Droge worst: Is je droge worst een flinke tijd blijven liggen en zit er nu een wit laagje overheen? Dat is helemaal niet erg, sterker nog: dat is een heel natuurlijk proces en zorgt dat de worst zijn specifieke smaakt krijgt. Bewaar droge worst in een vetvrij papiertje in de koelkast en hij gaat tijden mee.

Harde groenten: Producten met een laag vochtgehalte (zoals wortels en paprika) kan je nog prima opeten als je de beschimmelde stukjes weggooit. De schimmel zit door het lage vochtgehalte namelijk dan alleen aan de buitenkant. Bij zachtere groenten en fruit zoals tomaten en perziken is dat geen goed plan omdat de schimmel door het hoge vochtgehalte waarschijnlijk ook al in het product is getrokken.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, bewaar je voedsel op een koude en droge plaats en dek eten in de koelkast altijd goed af.

Array