Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten bij kamerplanten in huis

Maak jij je ook schuldig aan deze fouten?

We zijn dol op groen in huis, het liefst zetten we dan ook zoveel mogelijk kamerplanten neer. Dat staat ontzettend leuk, maar het blijft een uitdaging om ze allemaal in leven te houden. RTL Nieuws heeft de drie meest gemaakte fouten op een rij gezet. Wellicht maak jij je hier ook schuldig aan. 

1. Te veel water

Als je een nieuwe plant hebt gescoord, wil je hier natuurlijk goed voor zorgen. Je moet echter niet té enthousiast worden, vooral niet als het gaat om water geven. Niet elke plant heeft veel water nodig, dus kijk daar altijd goed naar. Of vraag om advies in het tuincentrum of bij de bloemist. Als er te veel water achterblijft in de bloempot, kunnen de wortels namelijk gaan rotten. Tip: twijfel je of je plant water nodig heeft? Voel dan even je vinger (een vingerkootje diep) of de aarde nog nat is. Als dat het geval is, kun je hem overslaan met water geven.

2. Verkeerd licht

Elke plant heeft andere zorg nodig. Niet alleen als het gaat om de hoeveelheid water, maar ook qua licht. De ene plant heeft veel zonlicht nodig, terwijl de andere juist liever in het donker staat. Sommige kamerplanten kunnen zelfs ‘verbranden’ door de zon. Dat kun je zien als bladeren donker worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Kijk daarom altijd goed hoeveel licht jouw plant nodig heeft, voordat je bepaalt waar hij komt te staan.

3. Verpotten

Een plant is niet uitgegroeid zodra jij hem hebt gekocht. In huis groeit hij gewoon verder, waardoor de pot na verloop van tijd soms te klein is. De plant wordt daardoor beperkt in zijn groei en kan gele bladeren laten zien. Die gele bladeren kunnen overigens ook vertellen dat er niet voldoende voedingsstoffen in de potgrond zitten. Vergeet dus niet om je plant op tijd te verpotten, zodat hij kan uitgroeien tot een prachtig exemplaar. Succes!

Lees ook: Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels