3x slimme tips voor je auto

auto

Vooral nummer 3 verbaasd ons!

Waarschijnlijk heb jij voor een aantal dingen altijd vaste trucjes die je gebruikt zodat iets bijvoorbeeld sneller werkt. Logisch dat het dan vaste prik wordt in je routine. Maar wist je dat er ook een aantal slimme dingen zijn die je leven met een auto een stuk makkelijk maken? Wij vertellen je er meer over.

Tankdopje

Allereerst je tankdop. Weet jij ook nooit zo goed waar jij je tankdop moet laten als je gaat tanken? Begrijpelijk. Wij struggelden daar namelijk ook mee. Maar na deze tip van Topgear niet meer! Je kunt je tankdop namelijk heel erg makkelijk ophangen aan het klepje. Wel werkt dat bij elke auto anders. Zo zitten er bij een Volkswagen inkepingen in de rand waar je het dopje aan kunt ophangen, en heeft de tankdop van een Mercedes een spitse punt die je in het gaatje kan steken. En hoewel het bij elke auto nét anders werkt, is het bij de meesten zeker mogelijk om de tankdop op te hangen aan het klepje.

@milltj01How did I not know this?? original sound – Justin

Dashboard

Ook voor het schoonmaken van je auto is er een handige en slimme tip. Het is namelijk altijd een hele opgave om je dashboard lang stofvrij te houden, toch? Met déze handige tip is dat wellicht verleden tijd. Je kunt namelijk met een koffiefilter en een beetje afwasmiddel super gemakkelijk je dashboard geheel stofvrij maken. De koffiefilters zijn pluisvrij, waardoor je op die manier stof verwijdert van je dashboard en het tegelijkertijd ontvet. Handig, toch? Heb je wat vlekken op je dashboard die je er niet gemakkelijk uit krijgt, probeer dan eens wat olijfolie om ze te verwijderen.

Veraf openen

Veel auto’s hebben op dit moment een centrale deurvergrendeling waardoor je de deuren niet meer handmatig met een sleutel hoeft open te draaien. Het is hierdoor een stuk gemakkelijker om je auto op afstand al van het slot te halen. Natuurlijk superhandig, alleen een beetje jammer dat het maar binnen een bepaald bereik kan. Maar wist je dat je die afstand zelf kan vergroten? Ja, echt! Het enige wat je hoeft te doen is de afstandsbediening onder je kin te houden. Zo vergroot je de afstand met een paar meter. Professor Roger Bowley legt uit dat dit komt omdat je hoofd de straling van de sleutel versterkt, waardoor je de auto van een langere afstand kan openen. Dat is zeker het proberen waard!

Lees ook: Alle liedjes Eurovisie Songfestival 2023 zijn bekend

Bron: Margriet | Beeld: Pexels