4 dingen die je met een koffiefilter kunt doen

Koffiefilter

Handig!

Misschien heb je thuis nog een koffiemachine met filter staan om een lekker bakje koffie mee te zetten. Het lijkt handig misschien: al die nieuwe en peperdure koffiemachine’s. Maar een koffiemachine met filter zet misschien wel net zulke lekkere koffie én je kunt de koffiefilters ook nog eens voor wat anders gebruiken. Wij geven je 4 tips waarvoor je de koffiefilters kunt gebruiken.

Zelfgemaakte luchtverfrisser

Gebruik je koffiefilter als zelfgemaakte luchtverfrisser om vieze geurtjes voor te zijn. Met een beetje baking soda en een koffiefilter maak je het makkelijk zelf. Stop simpelweg een paar eetlepels baking soda in je koffiefilter, knoop met een lintje dicht en klaar! Leg de zakjes op plekken waar een luchtje hangt, zoals in de schoenenkast of op het toilet.

Gebruik het als zeef

Een koffiefilter is niet alleen handig voor de koffie, maar ook om wijn te zeven waar wat kurk in zit. Sinaasappelsap of andere sap met te veel velletjes of pulp kun je ook door de filter gieten, zodat de velletjes en het pulp achter blijven. Ook handig om pitjes op te vangen wanneer je limoen, citroen, sinaasappel of een bloedsinaasappel perst.

Voor de hamburger

Wanneer je een lekkere hamburger besteld bij een restaurant zit ‘ie vaak in een papiertje. Het maakt het vasthouden wat handiger, maar ook om het een en ander op te vangen wat eruit valt. Dit papiertje kan je thuis makkelijk vervangen voor een koffiefilter. Misschien niet zo mooi, maar wel ontzettend makkelijk.

In je bloempot

Heb je een bloempot met een gat onderaan zodat het water makkelijk kan weglopen? Ideaal, maar soms loopt er ook een deel van de aarde eruit. Om dat te vermijden leg je gewoon een koffiefilter onderaan de bloempot voor je de aarde erin stopt. Zo zorg je ervoor dat er geen aarde meer ontsnapt, maar kan het water nog wel weglopen.

Lees ook: Fan van Boer zoekt Vrouw? Dan vind je dít nieuwe programma ongetwijfeld ook leuk

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock