Zien: dit zijn de 5 duurste huizen ter wereld

Aan deze huizen hangt een behoorlijk prijskaartje

We komen er misschien niet eerlijk voor uit, maar stiekem vinden we het heerlijk om woningsites als Funda af te speuren om bij mensen binnen te kunnen kijken. Wat als we het wat internationaler op zoeken? Juist, dan gaan we eens kijken hoe de duurste huizen van de wereld eruit zien. Wij zetten de vijf duurste woningen voor je op een rijtje. En ja, daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan.

5. Mesa Vista Ranch, Texas Verenigde Staten – $220 miljoen

We beginnen met de nummer vijf, de Mesa Vista Ranch dat is gevestigd in de prachtige omgeving van Texas. Voor dit landgoed moet je flink in de buidel tasten, want pas voor 220 miljoen dollar is de woning voor jou. De voormalige eigenaar Thomas Boone Pickens was een oliemagnaat. Eind vorig jaar overleed Boone. Hij noemde de Texaanse ranch eerder ‘de beste plek om te jagen op kwartels’. Niet alleen krijg je voor deze prijs een kast van een huis, maar vind je op het terrein ook nog een eigen kappelletje, een kennel voor de honden en een bijgebouw genaamd ‘The Lodge’.

4. Island Road, Hongkong China – $230 miljoen

Voor de volgende woning reizen we de wereld over naar Hongkong in China. Zeker geen koopje, want per vierkante meter betaal je gemiddeld €435.000. Daarnaast heeft het huis ‘maar’ vier slaapkamers en is het daarmee qua oppervlakte het duurste huis van de vijf. Wel een pluspunt: je krijgt er een prachtig dakterras bij. Bekijk hier de foto’s van de villa aan de Island Road 37 in Hongkong.

Kijk snel op de volgende pagina naar de top drie duurste huizen ter wereld.

Pagina 1/2