Geen getwijfel meer: 5 redenen om te kiezen voor een terrasoverkapping

Zelfs in winter ga je hier blij mee zijn!

Als we op zoek zijn naar een huis, dan is een tuin vaak een belangrijk onderdeel. We willen ‘m allemaal, maar eigenlijk kunnen we er – vanwege het wisselende Nederlandse weer – maar een aantal dagen echt goed van genieten. Het is in de meeste gevallen nét iets te koud of nét iets te fris om te genieten van de buitenlucht. Wellicht heb je een overkapping in de tuin weleens overwogen, maar twijfel je nog steeds. Tot vandaag, want wij geven je de 5 redenen waarom een terrasoverkapping een hele goede keuze is. 

Lekker knus onder een afdakje.

1. Schaduwplek

We hebben al een paar hete zomers achter de rug. En zetten deze flinke temperaturen zich elke zomer voort? Dan ga jij heel blij zijn met je eigen schaduwplekje. Geen gesjouw met parasols, want jouw tuinoverkapping doet het werk.

2. Feestje

Ben je van plan een feestje te geven? Dan is de kans groot dat er the day after meteen een schoonmaakdag op de planning staat. Wanneer je veel mensen uitnodigt is een vieze vloer gegarandeerd. Vanaf nu omzeil je dat probleem, aangezien jij het feestje naar buiten verplaatst. Verbind een gezellige partytent met de overkapping, plaats een aantal heaters en maak de boel gezellig met wat lampjes. Klaar!

3. Knus

Met z’n allen onder een verlaagd dak zitten voelt een stuk gezelliger dan in de open lucht. Maak het geheel extra knus door een aantal gezellige lampjes, kaarsjes of andere decoratie in te zetten. Perfect voor een zomeravond.

4. Winter

Wat dacht je van oliebollen bakken in de winter? Of met z’n allen rond de vuurkorf? Die terrasoverkapping doet ook in de winter z’n werk. Door een heater onder de overkapping te plaatsen, creëer je een prima plek om op te warmen en sta jij tijdens een plotselinge regenbui droog.

5. Geen gesjouw

Die prachtige loungeset die elke zomer in jouw tuin staat te pronken, wordt niet mooier van een tiental regen- en sneeuwbuien. Het afdekken of opbergen van je tuinmeubelen is een klusje waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Bespaar jezelf een hoop gesjouw en zet die meubelen onder de overkapping. Het staat leuk, het is handig en scheelt je een hoop werk!

Lees ook: 3 tips om je tuinmeubelen te onderhouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash