6 fouten die je matras kunnen verpesten

Maak jij je matras regelmatig schoon?

We spenderen véle uren op ons matras, de meeste mensen brengen een derde van hun leven slapend door. Niet zo gek dat velen dan ook hebben geïnvesteerd in een goed matras. Je wilt dan ook dat je ligmateriaal zo lang mogelijk meegaat. Voorkom deze fouten en je kunt veel langer van je matras genieten.

Het belang van een goed matras

Iedere nacht slapen we gemiddeld acht uur op een matras. Het matras is voor 80 procent verantwoordelijk voor ons slaapcomfort. Het is daarom essentieel om te investeren in een goed matras die aansluit op jouw slaapcomfort. De een slaapt liever op een hard matras, terwijl de ander veel beter slaapt op een zachte ondergrond. Doe daarom voor de aankoop van een nieuw matras altijd onderzoek naar welke materialen en soorten matrassen het beste bij jou passen. Ben je geslaagd en heb je het perfecte matras weten te bemachtigen? Zorg dan dat je de volgende zes fouten niet maakt om zo de levensduur van je dierbare matras te verlengen.

1. Je draait je matras niet regelmatig om

Als je elke nacht op dezelfde plek slaapt, creëer je op den duur als het ware een kuil in je matras. Je kunt het proces van kuilvorming vertragen door je matras elke drie maanden om te draaien.

2. Je gebruikt geen matrasbeschermer

Er kunnen veel onsmakelijke stoffen – denk aan huisstofmijt, dode huidcellen en/of zweet – in je matras terechtkomen. Dit kan als gevolg hebben dat je matras niet zo fris ruikt of kan zelfs leiden tot bacteriegroei. Een eenvoudige manier om dit te voorkomen is door een matrasbeschermer te gebruiken. Het goede nieuws is bovendien dat een matrasbeschermer helemaal niet duur hoeft te zijn.

Lees verder op de volgende pagina welke fouten je nog meer met een matras kunt maken.

Pagina 1/2