Met deze 6 tips houd je inbrekers buiten de deur

Maak het een inbreker niet te makkelijk!

Een inbraak in je huis: het is ieders grootste nachtmerrie. Na je vakantie terugkomen in een leeggeroofd huis geeft je naast een hoop zorgen ook een onveilig gevoel. De meeste inbraken gebeuren tijdens de vakantieperiode of decembermaand – oftewel: de dagen wanneer we vaak van huis zijn. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om je huis minder aantrekkelijk te maken voor een inbreker. Wij leggen het je uit. 

Zo laat je de boel veilig achter.

1. Bewoonde indruk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: inbrekers letten op de kleinste details. Ga je voor een langere tijd de deur uit? Ruim de boel dan niet perfect op. Denk aan een aantal vieze koffiekopjes op tafel of een klein lampje dat nog brandt. Hierdoor lijkt de boel ‘levendiger’ en zullen inbrekers minder snel de gok durven te wagen.

2. Schutting

Een schutting rondom het gehele huis is de droom van elke inbreker. De spullen kunnen rustig buiten gezet worden, waarna de inbreker op z’n gemakje de boel in een auto of busje zet. Wanneer het huis niet goed zichtbaar is, maak je het de inbreker erg gemakkelijk. Kies voor iets minder beschutting en plaats een aantal automatische buitenlampen om de inbreker in de spotlights te zetten.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2