Huh: deze 7 alledaagse voorwerpen gebruiken we onbewust verkeerd

7 alledaagse producten verkeerd

Wij hadden geen idee dat we dit fout deden!

De kans is groot dat je bepaalde voorwerpen al jaren op dezelfde manier gebruikt, omdat het routine is geworden of je denkt dat het zo hoort. Maar na het lezen van het onderstaande lijstje zul je zien dat we sommige alledaagse objecten onbewust helemaal verkeerd gebruiken. Oeps! Wij vertellen je hoe je er dan wél op de juiste manier mee omgaat.

Hoe ga jij bijvoorbeeld om met je conditioner?

1. Mascara

Veel mensen bewegen hun mascaraborsteltje een paar keer goed op en neer voordat ze hem uit de huls halen, want dan blijft er meer mascara op zitten, toch? Helaas, het zorgt er alleen maar voor dat er lucht in de mascarahuls komt, waardoor je mascara sneller uitdroogt en klonterig wordt. Niet meer doen voortaan!

2. Conditioner

Wanneer je tijdens een douchebeurt conditioner aanbrengt, moet je altijd bij je haarpunten beginnen. Hier is je haar het meest droog en beschadigd. Vervolgens werk je verder omhoog, naar je hoofdhuid toe. Wanneer je bovenaan begint, loop je het risico dat je je hoofdhuid en wortels vettig maakt. Dat wil je natuurlijk niet!

3. Haarlak

Spray jij je haarlak altijd direct op je haar? Klinkt logisch, maar je kunt de lak beter eerst op je handen aanbrengen. Haal ze vervolgens door je haar. Zo geef je je lokken een volumeboost en kun je alle pluishaartjes in bedwang houden, zonder stijf ‘helmhaar’ te krijgen!

4. Spaghettilepel

Het is je vast weleens opgevallen dat er een gat in je spaghettilepel zit. Dacht je dat dit gat erin zit om te voorkomen dat je water opschept? Dat is inderdaad een fijne bijkomstigheid, maar het heeft eigenlijk een heel andere functie. Het gat is namelijk bedoeld om precies één portie spaghetti af te meten. Superhandig!

5. Steelpan

Ook in het handvat van je steelpannetjes zit een gat. Waarschijnlijk gebruik je het om je pan aan op te hangen, of misschien gebruik je het helemaal niet. Toch heeft het een functie, het is namelijk bedoeld om tijdens het koken je houten pollepel in te plaatsen. Zo heb je je lepel altijd bij de hand.

6. Strijkijzer

De kans is groot dat jij je strijkijzer met het water er nog in terugzet in de kast. Maar je kunt het waterreservoir voortaan maar beter eerst legen, want het water kan voor damp zorgen en dat veroorzaakt schimmel. Bah!

7. Pindakaas

Wie heeft er geen pot van dit oer-Hollandse broodbeleg in de kast staan? Waarschijnlijk bewaar jij je pot pindakaas rechtop, toch? Hier gaat het echter mis. Pindakaas kun je namelijk veel beter op z’n kop bewaren. De oliën die in het smeuïge goedje zitten, komen na een tijdje naar de oppervlakte, waardoor een laagje olie op de pindakaas drijft wanneer je het deksel van de pot af schroeft. Jakkie! Wanneer je de pot ondersteboven bewaart, zit dit laagje vanzelfsprekend op de bodem en belandt het olielaagje niet per ongeluk op je boterham.

Lees ook: Dit zijn de zeven smerigste plekken in de keuken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash