7 dingen die je met een aloë vera-plant kunt doen

Schaf maar snel zo’n mooie plant aan!

Als je dol bent op planten, mag een aloë vera-plant eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Bovendien kun je deze plant voor een luttel bedrag al aanschaffen. Hoewel aloë vera veel goeds doet voor je interieur, doet deze plant ook veel voor je gezondheid. De plant wordt niet voor niets de ‘wonderplant’ genoemd. Dit kun je allemaal doen met aloë vera.

Cosmetica

Aloë vera is een echte wonderplant. Zo is het onder andere een luchtzuiverende kamerplant. De plant filtert de schadelijke stoffen uit de lucht. Maar dat is nog niet alles. Vandaag de dag kun je in diverse geneesmiddelen en cosmetica het ingrediënt aloë vera terugvinden. Zet daarom maar snel een aloë vera-plant in huis en haal er af en toe een stengel vanaf om voor de onderstaande dingen te gebruiken.

1. Tegen roos

Heb je last van roos? Dan kun je dit oplossen met een zelfgemaakte aloë vera-haarmasker. Snijd een lange stengel aloë vera in de lengte doormidden en haal met een lepel de gel uit de plant. Doe deze gel in een kommetje en voeg zo’n twee eetlepels conditioner, één eetlepel olijfolie en één eetlepel kokosolie toe. Meng het tot een egaal mengsel en smeer het masker op je hoofdhuid. Laat even intrekken en was daarna uit. Je roos is een stuk minder of zelfs al helemaal weg. 

2. Werkt als after sun

Aloë vera heeft een hydraterende en verkoelende werking als je het op je huid smeert. Deze gel van de plant werkt dan ook perfect op een verbrande huid. Niet zo gek dat er in veel after sun-producten aloë vera zit.

3. Tegen puistjes

Aloë vera bevat tig mineralen en heeft een antibacteriële werking. Daardoor werkt de gel van de plant ook goed tegen puistjes. Je kunt zelf heel makkelijk je eigen face wash maken. Doe twee eetlepels aloë vera in een kommetje en voeg daar twee eetlepels amandelmelk en twee eetlepels citroensap aan toe. Even mengen en je face wash is klaar. Masseer het mengsel rustig in je huid en spoel het af met lauw water.

Meer dingen lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2