Deze 7 dingen moet je eigenlijk elke dag schoonmaken

Zo bespaar je jezelf later veel moeite

Wij houden wel van een schoon huis en vinden het dan ook niet erg om zo nu en dan een grote schoonmaak te houden. Toch zijn er een paar dingen in huis die je beter elke dag kunt schoonmaken. 

Dagelijks schoonmaken

Elke dag schoonmaken? Dat klinkt misschien als iets te veel van het goede. Toch bespaar je jezelf later veel moeite door deze zeven dingen elke dag eventjes schoon te maken.

1. Hand- en theedoeken

Handdoeken zien er misschien niet zo snel vies uit, maar toch huizen zich veel bacteriën op het doek. Vooral hand- en theedoeken worden veelvuldig gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat deze vaak genoeg verschoond worden. “Eigenlijk moet je deze elke paar dagen wel verwisselen. Misschien zelfs elke dag als je een groot gezin hebt”, zegt Carolyn Forte van het Good Housekeeping Institute.

2. De douchewand

Als je te lang wacht met het schoonmaken van je douche, kan er viezigheid en schimmel tussen de tegels van je douchewand komen. Daarom is het beter om elke keer nadat je hebt gedoucht even een trekker over de douchewand te halen. Op deze manier droogt de wand sneller en zul je minder snel last krijgen van schimmel. Dat scheelt later weer een hoop geschrob.

3. Het aanrecht

Water, zeep, afwasmiddel, olijfolie, broodkruimels. Allemaal dingen die bijna dagelijks op je aanrecht komen. Misschien leg je er ook weleens je sleutels, post of tas op. Moet je nagaan hoeveel bacteriën er op deze manier op het aanrecht achter worden gelaten… Dat is niet wat je wil op de plek waar je dagelijks je eten bereidt. Daarom is het goed om je aanrecht elke dag even af te nemen met wat schoonmaakmiddel en een doekje.

Lees op de volgende pagina nog vier dingen die je elke dag moet schoonmaken.

Pagina 1/2