De 7 mooiste ondergrondse huizen ter wereld

ondergrondse huizen

De perfecte plek om je te verschuilen tijdens de lockdown

De horeca is dicht, winkels zijn gesloten en we moeten massaal thuiswerken. Soms willen we ons dan ook gewoon lekker verschuilen op een knusse plek. Waar de meeste huizen boven de grond gebouwd worden, zijn er ook stulpjes die zich in de aardbodem bevinden. Wij laten je de mooiste ondergrondse huizen ter wereld zien.

1. The Dune House, Florida, Verenigde Staten

Deze bijzondere woning werd in de jaren ’70 ontworpen door de modernistische architect William Morgan. Het stulpje trok zelfs de aandacht van Playboy, die de ondergrondse woning gebruikte voor een fotoshoot.

2.Dutch Mountain, Nederland

Je hoeft niet naar verre locaties om bijzondere huizen te spotten. Dit ondergrondse stulpje is namelijk gewoon te vinden in het Goois natuurreservaat in Nederland. Het huis bevindt zich deels onder de grond, in het bos.

3. Cave House, Missouri, Verenigde Staten

Missouri staat bekend om haar imposante natuur. Dit huis staat niet alleen op een bijzondere plek, nee het stulpje is onderdeel van de rotsen. Het bevindt zich in de beroemde zandstenen grot van Festus. Dit ziet er niet alleen heel gaaf uit, het is ook nog eens erg praktisch. Het ondergrondse huis is namelijk erg energie-efficiënt.

Benieuwd naar meer ondergrondse huizen? Je vindt ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2