DEZE 7 tekenen laten zien dat je kat écht van je houdt, vooral #4 verwacht je niet!

 

Hoe laat jouw kat zijn liefde zien?

Hun schattige pootjes, pluizige buikjes en nieuwsgierige oogjes: dat we stapelgek op onze katten zijn, dat is wel duidelijk. We kopen de duurste brokjes, mooiste kattenmandjes en overladen ze met liefde, aandacht en speeltjes. Helaas lijkt de kat altijd behoorlijk onverschillig te staan tegenover onze blijken van liefde.

Dit in tegenstelling tot de hond, die er geen genoeg van kan krijgen. Katten zijn dan wel een stuk moeilijker te lezen dan honden, maar dit betekent niet dat ze niet van ons houden! Integendeel, katten laten hun liefde op veel verschillende manieren zien, alleen je moet er iets meer je best voor doen om het te zien. Wedden dat jouw kat onderstaande manieren ook gebruikt om te laten zien dat ‘ie je lief vindt?

  1. Ze brengen je ‘cadeautjes’: het zijn niet altijd de presentjes waar je op zit te wachten, maar daarom is het niet minder lief. Een dode muis of vogel is een teken van je kat dat hij voor je wil zorgen.
  2. Ze laten hun buik zien: de buik van een kat is het meest kwetsbare deel en als ze hun pluizige buikje aan je laten zien is dat een teken van ultiem vertrouwen. Katten zijn trotse dieren, het is dus best heel speciaal als ze dit voor jou doen!
  3. Kopjes: spreekt natuurlijk voor zich, maar er zijn wel gradaties kopjes. Als ze met de voorkant van hun hoofdje tegen je aanstoten is dit een ultiem teken van affectie.
  4. Bijten: klinkt tegenstrijdig, maar dat zijn katten natuurlijk ook. Als een kat je zachtjes in je vinger bijt is dat een teken van liefde. Als ze keihard doorbijten en blazen is het wel een ander verhaal natuurlijk, misschien moet je poekie dan even met rust laten.
  5. Volgen: Als je kat niet bij je weg te slaan is en je zelfs op het toilet als je schaduw volgt, dan kan je er vanuit gaan dat hij van je houdt. Katten hangen graag rond in de buurt van mensen die ze leuk vinden. Als je die harige vriend naast je voelt lopen, weet je dat-ie dit alleen maar doet om dichtbij je te zijn.
  6. Oogcontact: Katten maken alleen oogcontact met degene die ze heel goed kennen en vertrouwen. Je hoeft dus niet bang te zijn als een kat je aankijkt, een blik van een kat is eigenlijk net een kusje. Kijk dus vooral terug, dat vinden ze leuk.

Welke van deze signalen geeft jou kat je ook wel eens? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash