Geen tijd om schoon te maken? Met deze 7 tips lijkt je huis een stuk netter

Je huis zal er binnen no-time schoner uitzien!

Bij de één blinkt het aanrecht, de eettafel en zelfs het bovenste stukje van de tv altijd, terwijl er bij de ander standaard een laagje stof op ligt. Schoonmaken is nu eenmaal een taakje dat je over het algemeen niet kan skippen, maar elke dag een stofdoek door het huis zien de meeste mensen ook niet zitten. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je huis er een stuk netter uit kan zien, zonder dat er een stofzuiger of poetsdoek aan te pas is gekomen. Geloof ons: deze tips wil je weten én ga je sowieso gebruiken.

Het zit hem in de details.

Kussens opschudden

Heb je meerdere kussens en kleedjes op de bank? Grote kans dat ze nog net zo verfrommeld liggen als de avond ervoor. Wanneer je je huis er fris en netjes uit wil laten zien, is de eerste stap het verfraaien van je bank. Schud je kussens op, vouw je kleedjes op en veeg de kreukels uit je bankbekleding.

Stapelen in de keuken

Afwassen: er is niemand die dit met plezier doet. Heb je écht geen tijd (of zin) om je keuken netjes te maken, stapel dan al je vieze afwas netjes in een hoekje of in de wasbak op. Heb je een vaatwasser? Plaats dan alles direct in de vaatwasser. Vervolgens haal je een doekje over je aanrecht en je keuken zal een stuk netter ogen.

Vouwen maar

De badkamer laat je er netter uit zien door je handdoeken eens netjes op te vouwen. Vouw ze allemaal op dezelfde manier op, met de ronde vouwlijn aan de buitenkant. Voor de echte perfectionisten sorteer je ze ook nog op kleur. Hoppa, je badkamer ziet er al een stuk netter uit!

Troepjesmand

Het is misschien de makkelijke weg, maar al die kleine troepjes in je huis kan je het beste verzamelen in een grote ‘troepjesmand’. Opladers, oordopjes of een pakje kauwgom gooi je gemakkelijk in deze mand. Zo voorkom je rommeligheid in je huis.

Strak

Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is ooit bewezen dat je door strakke lijnen en rechte hoekje je huis optisch een stuk schoner lijkt. Dit betekent: zet je bank recht, maak je bed recht op, plaats de kopjes en borden naast elkaar en zet zelf het mandje met troepjes in een rechte lijn op je tafel of kast.

Verse bloemen

Een verse bos bloemen straalt schoonheid uit. Wanneer je een mooie bos bloemen in een glazen vaas middenin je kamer zet, zal je huis een schonere uitstraling krijgen. Tip: dit geldt natuurlijk alleen voor écht verse bloemen. Een vaas met dode bloemen werkt averechts en zal je huis juist een ‘niet opgeruimde’ uitstraling geven.

Lees ook: Dode plant? Probeer dit eerst voordat je ‘m naar de groencontainer verbant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay