7x leuke tuinfeest-ideeën voor wanneer het weer mag

tuinfeest

Hopelijk mogen we deze zomer meer mensen in de tuin verwelkomen voor een mooi feestje!

Het wordt steeds mooier weer en in de aanloop naar de zomer kunnen wij in ieder geval niet wachten om weer iets leuks te organiseren. De perfecte oplossing om drukte te vermijden is natuurlijk om gewoon zelf iets te organiseren. Een klein tuinfeest is niet alleen superleuk, maar kan ook gewoon doorgaan als het weer is toegestaan om meer mensen op bezoek te hebben. Met deze 7 ideeën ben je in ieder geval goed voorbereid en gegarandeerd van een topdag!

Creëer verschillende hoekjes

Bij het organiseren van een tuinfeest begint de basis bij de perfecte indeling. Je kunt ervoor kiezen om allerlei verschillende hoeken te maken. Denk hierbij aan een lekkere relaxhoek met zitzakken, een gezellige eethoek met bar en een hoek met allerlei spelletjes die iedereen vrijblijvend kan doen. De perfecte manier om dit te realiseren is door partytent in de tuin op te zetten. Dit zorgt voor extra ruimte, het oogt gezellig en het is ideaal voor het creëren van verschillende hoeken. Daarnaast is een groot pluspunt dat een partytent heel handig is als er toch een regenbui langs komt. In Nederland weet je het namelijk maar nooit.

Jacuzzi

Een jacuzzi in de tuin is niet alleen leuk voor een tuinfeest. Als het partijtje is afgelopen heb je er namelijk nog jaren plezier van. Een jacuzzi is de perfecte toevoeging voor een luxe uitstraling en is tegelijkertijd superfijn voor zowel koud als warm weer. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin? Gebruik dan een opblaasbare jacuzzi. Zo creëer je niet alleen een luxe tuinfeest maar heb je ook het gemak dat het daarna makkelijk opgeruimd kan worden.

Thema

Thema’s zijn steeds populairder aan het worden. Een bohemian thema, een bloementhema of een stoer thema waarbij alles draait om barbecueën; je kunt het zo gek niet bedenken of het is een ware toevoeging aan jouw tuinfeest. Het leuke aan een thema is dat je dit overal in kunt doorvoeren. Het eten, de drankjes, de aankleding, muziek en zelfs eventuele spellen. Superleuk dus!

Uitnodigingen

Het is natuurlijk al even geleden dat iedereen überhaupt op een feestje uitgenodigd is. Hoe leuk is het om dit extra speciaal te maken door het verzenden van uitnodigingen. Op deze manier kunnen je gasten direct een idee krijgen van het thema dat je wilt gebruiken. Twee vliegen in een klap dus! Je kan dit natuurlijk doen via WhatsApp, bellen of een e-mail maar een echte old-school uitnodiging via de post geeft nét dat beetje extra.

Verlichting

De avondklok loopt binnenkort af en dus kunnen we weer gezellig bij iemand blijven tot het wat donkerder is. Om je tuin helemaal ready te maken voor schemering kun je de tuin vol hangen met allerlei lampjes. Dit is niet alleen heel praktisch, maar het geeft ook een superleuke sfeer!

Temperatuur

Er werd al een beetje naar gehint, maar Nederland is niet een land dat warm weer kan garanderen. Niet alleen regen kan een echte teleurstelling zijn. Koude temperaturen zijn ook absoluut geen pretje. Een goede oplossing hiervoor zijn terras heaters en vuurkorven in de tuin. Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om overal kleedjes neer te leggen. Dat staat ook nog eens hartstikke gezellig!

Eten en drinken

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Je kan er veel kanten mee op. Zo is een suikerzoet buffet of juist een grote tafel met mooi gedecoreerd fruit een echte aanvulling. Het is natuurlijk ook nog af te stemmen op het thema en op de temperatuur. Waar je in ieder geval punten mee scoort is de presentatie. Mooie glazen, zilverkleurige emmers met ijs en flesjes drinken erin, rijkelijk gevulde borden en handgeschreven kaartjes van de namen van de gerechten; hier is het ook weer leuk om goed over de aankleding na te denken. Mocht je dit nou net een brug te ver vinden, omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt, dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om dit te bestellen. Dan kun jij je weer op andere leuke dingen richten.

Lees ook: Ongelooflijke ontdekking na de drooglegging van de Niagara watervallen in 1969

Beeld: Unsplash