8 manieren om je huis koel te houden tijdens de hitte

huis koel

Ook zonder airco houd jij thuis je hoofd koel

Met warm weer willen wij niets liever dan op een terrasje zitten of lekker barbecueën in de tuin. Hoewel wij genieten van alle zonnestralen, is het wel zo fijn om thuis de verkoeling op te kunnen zoeken. Niet gezegend met airconditioning in huis? Geen paniek, wij delen acht manieren om je huis – en je hoofd – koel te houden tijdens de hitte. 

1. Weet wanneer de ramen open moeten

En vooral eigenlijk ook wanneer niet. Je hebt misschien de neiging om de ramen de hele dag open te zetten om te kunnen profiteren van het minimaalste briesje, maar dit is niet verstandig. Houd overdag de ramen dicht om het huis koel te houden en schuif het liefste ook de gordijnen dicht. Koelt het ‘s avonds af, doe dan de ramen open om het huis te laten tochten.

2. Geef je huis een frisse uitstraling

Tijdens warme zomerdagen heb je niet heel veel zin om knus tussen de kussens en kleedjes op de bank te gaan liggen. Ook dat gezellige hoogpolige tapijt heb je in de zomer niet meer nodig. Berg deze spullen in de zomer dan ook op voor een frisse look.

3. Luchtig beddengoed

Luchtig beddengoed, zoals je dat vaak in hotels vindt, is heel prettig tijdens de warme dagen omdat de stof er niet voor zorgt dat je begint te zweten. Vaak is beddengoed gemaakt van katoen of linnen het koelst; zijn deze stoffen gemengd met polyester, dan houd je warmte vast en ga je dus zweten.

Meer tips om je huis lekker koel te houden? Je leest ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2