Op deze 8 manieren kun je je huis koel houden tijdens de hitte

En zo houd jij je hoofd koel

Het zal je niet ontgaan zijn: het is warm in Nederland. Hartstikke lekker natuurlijk, al dat buiten zitten en barbecuen, maar dan wel alleen als je binnen de verkoeling op kunt zoeken. Helaas is niet ieder huis gezegend met een goede isolatie of airconditioning. 

Gelukkig kun je met deze acht tips je huis -en hoofd- koel houden.

1. Weet wanneer de ramen open moeten

En vooral eigenlijk ook wanneer niet. Je hebt misschien de neiging om de ramen de hele dag open te zetten om te kunnen profiteren van het minimaalste briesje, maar dit is niet verstandig. Houd overdag de ramen dicht om het huis koel te houden en schuif het liefste ook de gordijnen dicht. Koelt het ‘s avonds af, doe dan de ramen open om het huis te laten tochten.

2. Geef je huis een frisse uitstraling

Tijdens warme zomerdagen heb je niet heel veel zin om knus tussen de kussens en kleedjes op de bank te gaan liggen. Ook dat gezellige hoogpolige tapijt heb je in de zomer niet meer nodig. Berg dan in de zomer deze spullen ook op voor een frisse look.

3. Luchtig beddengoed

Luchtig beddengoed, zoals je dat vaak in hotels vindt, is heel prettig tijdens de warme dagen omdat de stof er niet voor zorgt dat je begint te zweten. Vaak is beddengoed gemaakt van katoen of linnen het koelst; zijn deze stoffen gemengd met polyester dan houdt je warmte vast en ga je dus zweten.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2