8 spullen die je in huis hebt die veel geld waard kunnen zijn

postzegels

Goed nieuws voor degenen die nooit wat weggooien

Wie wat bewaart, heeft wat. Zo bleek al toen we eerder al schreven over oud speelgoed als videobanden, Furby’s en Nintendo’s die veel geld op kunnen leveren. Er zijn echter nog veel meer ‘oude’ spullen die je wellicht in huis hebt, die veel geld op kunnen leveren.

Meteen een goede reden om de zolder eens op te ruimen.

1. Oude tijdschriften

Veel mensen vinden het maar wat lastig om tijdschriften weg te gooien. Niet zo gek dat sommigen zelfs nog ergens de allereerste Tina hebben. Wellicht is het de ruimte waard geweest om al die jaren de tijdschriften te bewaren. Magazines die de decennia oud zijn of al lang niet meer bestaan kunnen beschouwd worden als heuse collector items. Wellicht kan die stapel oude tijdschriften je dus nog een leuk zakcentje opleveren.

2. Ouderwetse meubelen

Ouderwetse of tweedehandsmeubelen – die ook wel met het hippe woord ‘vintage’ worden aangeduid – kunnen aardig wat geld waard zijn. Meubelen die populair waren in je ouders’ tijd zijn bij verzamelaars en interieurgekken zeer gewild.

3. Oude camera’s

Heb je nog ergens een oude camera slingeren die je zelf nooit gebruikt? Als de camera maar stof blijft happen op die ene plank in de zolder, kun je ‘m beter van de hand doen. Er zijn genoeg (hobby)fotografen die gek zijn op vintagemodellen.

4. Boeken

Wellicht heb je eens wat boeken geërfd van een oudtante die ergens in een doos zijn beland. Spit die doos echter maar eventjes door, want misschien zit er nog wel wat bijzonders tussen. Zo is de allereerste druk (1865) van het boek Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll nu zo’n 2 miljoen dollar waard. Hoewel velen niet in het bezit zullen zijn van dit boek, hebben ze wellicht andere klassiekers of kinderboeken die nu veel geld waar zijn.

Lees op de volgende pagina welke spullen wellicht nog meer veel geld kunnen opleveren.

Pagina 1/2