8 spullen die je in huis hebt die veel geld waard kunnen zijn

Goed nieuws voor degenen die nooit wat weggooien

Wie wat bewaart, heeft wat. Zo bleek al toen we eerder al schreven over oud speelgoed als videobanden, Furby’s en Nintendo’s die veel geld op kunnen leveren. Er zijn echter nog veel meer ‘oude’ spullen die je wellicht in huis hebt, die veel geld op kunnen leveren.

Meteen een goede reden om de zolder eens op te ruimen.

1. Oude tijdschriften

Veel mensen vinden het maar wat lastig om tijdschriften weg te gooien. Niet zo gek dat sommigen zelfs nog ergens de allereerste Tina hebben. Wellicht is het de ruimte waard geweest om al die jaren de tijdschriften te bewaren. Magazines die de decennia oud zijn of al lang niet meer bestaan kunnen beschouwd worden als heuse collector items. Wellicht kan die stapel oude tijdschriften je dus nog een leuk zakcentje opleveren.

2. Ouderwetse meubelen

Ouderwetse of tweedehandsmeubelen – die ook wel met het hippe woord ‘vintage’ worden aangeduid – kunnen aardig wat geld waard zijn. Meubelen die populair waren in je ouders’ tijd zijn bij verzamelaars en interieurgekken zeer gewild.

3. Oude camera’s

Heb je nog ergens een oude camera slingeren die je zelf nooit gebruikt? Als de camera maar stof blijft happen op die ene plank in de zolder, kun je ‘m beter van de hand doen. Er zijn genoeg (hobby)fotografen die gek zijn op vintagemodellen.

4. Boeken

Wellicht heb je eens wat boeken geërfd van een oudtante die ergens in een doos zijn beland. Spit die doos echter maar eventjes door, want misschien zit er nog wel wat bijzonders tussen. Zo is de allereerste druk (1865) van het boek Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll nu zo’n 2 miljoen dollar waard. Hoewel velen niet in het bezit zullen zijn van dit boek, hebben ze wellicht andere klassiekers of kinderboeken die nu veel geld waar zijn.

5. Postzegels

Veel kinderen verzamelden vroeger postzegels. Postzegelverzamelaars bestaan nog steeds en die willen best een duit in het zakje doen voor een bijzondere postzegel. Zoek je oude postzegelverzameling maar weer op en neem een kijkje op Ebay. Wellicht wil een verzamelaar nog wel wat betalen voor jouw oude collectie.

6. Sieraden

Sommige sieraden zijn alweer zo oud dat je niet de behoefte hebt om ze te dragen. Geldt dat voor jou? Tijd dus om je sieraden uit te zoeken en op zoek te gaan naar een betrouwbare verhandelaar.

7. Cassettebandjes en platen

Platen zijn weer helemaal hip. Je ziet dan ook weer platenspelers in diverse huishoudens. Heb je ergens nog een oude plaat van de Beatles liggen? Er zijn genoeg liefhebbers die daar wel een centje voor over hebben. Ook cassettebandjes zijn terug van weggeweest. Cassettebandjes kunnen je nog veel geld opleveren. In 2016 werd het casettebandje met het album The Artist van Prince verkocht voor 4117 dollar, wat omgerekend zo’n 3722 euro is!

8. Speelgoed

We hadden het er net al over dat oud speelgoed veel geld waar kan zijn. Ook Polly Pocket-setjes en zeldzame Pokémonkaarten kunnen veel geld opleveren. Zo bracht een speciale kaart van Charizard uit 1999 onlangs 5000 dollar (4520 euro) op.

Lees ook: 10 tips om van huisstofmijt af te komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Woman’s World | Beeld: Pixabay