Heb jij dit speelgoed van vroeger nog ergens huis? Dan zou je zomaar goud in handen hebben

Heb jij nog oud speelgoed op zolder liggen?

Iedereen heeft ze wel, van die dozen op zolder of in de schuur waar je al sinds mensenheugenis niet meer in hebt gekeken. Wie een grote schoonmaak houdt op zolder, in de schuur, garage of kelderbox, heeft de neiging om spullen die er al jaren onaangeroerd rondslingeren in de container te kieperen. 

Gooi je spullen niet meteen weg!

Oud speelgoed
Zeker oud speelgoed wordt vaak massaal de kliko ingegooid, verkocht op rommelmarkten of via Marktplaats. Begrijpelijk, want het ligt vaak alleen maar ontzettend in de weg. Maar één tip, als je de volgende keer op weggooi-toer bent, pak dan dit lijstje er even bij. Want het kan zomaar zijn dat jij tussen alle oude troep een klein goudmijntje hebt liggen! Heb jij het speelgoed van vroeger uit de jaren  ’80 en ’90 bewaard? Speelgoed van vroeger kan tegenwoordig veel geld waard zijn. Deze dingen kan je beter niet weggooien:

1. Videobanden: bijna niemand weet nog wat je met die grote grijze rechthoek moet, maar als je bijvoorbeeld een speciale Disney-editie in je bezit hebt dan is het kassa; de Black Diamond-editie uit 1991 van deze videoband werd op Ebay geveild voor 500 dollar.

2. Furby: heb jij nog een Furby? Dan kan het zijn dat de waarde ervan flink is gestegen, mits hij in de originele, ongeopende verpakking zit. Deze Furby uit 1998 staat bijvoorbeeld op Ebay voor bijna 900 dollar…. Ka-ching!

3. Pokémon kaarten: nu speelt iedereen Pokémon op een smartphone, maar in de jaren ’90 werd het spel met kaartjes gespeeld. Deze kaartjes zijn meer waard dan je iPhone, deze verzameling van zeldzame kaartjes wordt voor 3500 euro aangeboden op Marktplaats!

4. Lego-sets: Lego is tijdloos en dat blijkt, complete sets leveren nog steeds veel geld op, vaak meer dan je denkt. Zeker speciale edities in de originele verpakking kunnen je een flinke smak geld opleveren. De Millenium Falcon Star Wars-set is bijvoorbeeld bijna 8000 dollar waard..

5. Barbie: een Barbiepop in verpakking kan je serieus rijk maken. Vooral de speciale editie-Barbies zijn veel geld waard, bekijk deze Karl Lagerfeld Barbie maar eens, ze gaat over de toonbank voor 5000 euro!

6. Nintendo: wie er nog een in een lade heeft liggen in de originele verpakking, kan misschien gratis en best luxe op vakantie. Op een exemplaar zonder krasjes – inclusief doos, gebruiksaanwijzing en een paar spelletjes – werd recent 2300 euro geboden.

Heb jij nog een van deze spullen op zolder liggen? Misschien kan je er geld mee verdienen!

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Ebay, Marktplaats