9 kamerplanten waar je vrolijk van wordt

Van deze planten word je daadwerkelijk vrolijker

Wist je dat je omgeving je stemming beïnvloedt? Of je je goed voelt of niet, wordt voor een deel bepaald door waar je je bevindt. Planten spelen hierbij een belangrijke rol. En wist je dat er plantensoorten bestaan  waarvan je daadwerkelijk vrolijk wordt? Zet deze groene vrienden dus in je woonkamer wanneer je een beetje uit je hum bent.

Dipje? Deze groene rakkers doen wonderen voor je stemming.

1. Basilicum

Dit culinaire kruid doet niet alleen veel goeds voor je gerechten, maar ook voor je humeur! Het positieve effect valt te wijten aan linalool, de geurstof in basilicum die het kruid zijn heerlijke luchtje geeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene (@irene_v_e) op

2. Klimop

Deze plant is je ideale huisgenootje! Hij staat niet alleen leuk in de kamer, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Hierdoor kun je dus beter ademhalen! Nog een pluspunt: klimop is heel gemakkelijk te verzorgen, dus ook voor mensen zonder groene vingers is-ie ideaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HOME PLANT, CACTUS and OTHERS (@tumbuhsetaman) op

3. Geranium

Misschien wil je figuurlijk nog niet achter de geraniums gaan zitten, maar letterlijk zeker wel! De milde geur van deze plant staat erom bekend een kalmerende werking te hebben en stimuleert je geest. Met zijn gekleurde bloemen staat de geranium ook nog eens prachtig in de kamer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Gates (@tatyanagates) op

4. Lavendel

Het aroma van de lavendel gaat angstgevoelens tegen en heeft een rustgevende werking. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een geurkaars met lavendel aan te steken, maar er kan niets op tegen een echte lavendelplant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ? ??????? ? ??? (@la_vander_spb) op

5. Krulvaren

Net als de klimop heeft ook de krulvaren een luchtzuiverende werking en voorziet dit stukje groen je dus iedere dag van een portie verse zuurstof. Wat een powerplant!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nick Pileggi (@phillyfoliage) op

6. Rozen

Alleen op Valentijnsdag? Welnee, een roos kan het hele jaar door. Uit onderzoek blijkt namelijk dat medewerkers die een bos rozen op kantoor hadden staan, zich relaxter en comfortabeler voelen dan medewerkers die dat niet hadden. Alle reden om zo’n prachtig boeket op je bureau te zetten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miyako Shichida (@miyakoshichida) op

7. Lepelplant (Spathipyllum)

De Latijnse benaming bezorgt je waarschijnlijk bijna een tongbreuk, maar in het Nederlands heet deze groene vriend gewoon de lepelpant. Voor iedereen die veel tijd binnenhuis doorbrengt, is deze plant een musthave. Lepelplanten verwijderen namelijk schimmels uit de lucht en hebben een luchtzuiverende werking.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Houseplants – care tips (@houseplantslove) op

8. Orchidee

Orchideeën bloeien het hele jaar door en brengen zo een stukje kleur in huis, zelfs tijdens de donkere winterdagen. Ze hebben een positief effect op je humeur. Het is niet voor niets dat Feng Shui-meesters orchideeën gebruiken om positieve energie in een ruimte te creëren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door steliana (@steliana_nuca) op

9. Pronkerwten

Pronkerwten zijn prachtige gekleurde bloemen die je interieur een opfrisbeurt geven. Daarnaast schijnen pronkerwten jeugdherinneringen te triggeren. Op deze manier kunnen ze voor een goed gevoel zorgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dick Möring (@schilderwerk123) op

Lees ook: Kamerplant met gele bladeren? Dit zijn de 5 mogelijke oorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: House Beautiful | Beeld: Pexels