Dít is het aantal kerst- of sinterklaascadeautjes dat je het beste aan kinderen kunt geven

sinterklaascadeautjes

Het kunnen ook te veel cadeaus zijn!

Nu het bijna Sinterklaasavond is en de kerstdagen ook voor de deur staan, gaan we ons langzaamaan bezig houden met het kopen van cadeautjes voor de (klein)kinderen. Je wilt ze natuurlijk enorm verwennen; de feestdagen komen immers maar een keer per jaar! Maar hoeveel cadeaus is eigenlijk te veel?

Het is natuurlijk geen vaste regel, je moet vooral doen waar je je zelf goed bij voelt!

Drie is genoeg
Toch hebben opvoedings- en ervaringsdeskundigen wel wat te zeggen over de hoeveelheid cadeaus die je het beste aan een kind kunt geven. Want hoeveel presentjes is teleurstellend en hoeveel presentjes zorgen ervoor dat het kind verwend wordt? PopSugar vroeg het aan journaliste en moeder Katherine. Volgens haar is drie cadeaus het beste aantal voor een kind. Niet alleen omdat je hiermee geld bespaart, maar ook doordat kinderen bij een grotere hoeveelheid niet meer weten wat ze ermee aan moeten.

Kwaliteit
Daarnaast wordt vaak één cadeau (het cadeau dat ze echt het liefste willen hebben) echt gewaardeerd; de rest belandt in een hoek van de kamer. Zonde, want dat korte geluksmoment van het openmaken van een cadeautje weegt voor een kind niet op tegen het daadwerkelijk genieten van het cadeau. Houd het dus klein en voorkom daarmee dat kinderen niet meer waarderen wat ze krijgen. Om de kwaliteit van de cadeaus te benadrukken en niet de kwantiteit ervan, wordt aangeraden om voor het uitpakken van ieder cadeau ruim de tijd te nemen. Maak daarnaast ook goede afspraken met (groot)ouders van de kinderen; wie geeft wat en hoeveel?

Dit vind je misschien ook leuk: dit zijn de leukste schoencadeautjes onder de vijf euro!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Daily Mirror