Met deze accessoires haal je het meeste uit je smartphone

smartphone-accessoires

Er bestaan meer accessoires dan alleen screen protectors

We hebben tegenwoordig allemaal een smartphone en gebruiken hem de hele dag door. In de loop der jaren zijn er behoorlijk wat accessoires voor onze telefoons ontworpen, die ons leven nóg weer wat makkelijker kunnen maken. Wij zetten acht must have smartphone accessoires voor je op een rij.

1. Oplader

Of je nu een smartphone van Apple, Samsung of Huawei koopt: je krijgt er altijd een oplader iPhone of Android bij. Die oplader bestaat doorgaans uit een (USB-)kabel en een adapter. Daarnaast bestaan er powerbanks – een soort extra batterij op zakformaat. Ideaal als je je smartphone wilt opladen en er tegelijkertijd mee door je huis wilt kunnen lopen. Of draadloze laders, zodat je je telefoon gewoon ergens neer kunt leggen om op te laden. Ook zijn er tegenwoordig snelladers op de markt, waarmee je telefoon in mum van tijd volledig is opgeladen. De tijden van uren wachten tot je telefoon vol is en weer kan worden verplaatst zijn dus voorbij!

2. Laadstation

Om nog even in de trant van ‘opladen’ te blijven: verschillende merken maken tegenwoordig laadstations. Het zijn doorgaans verticale blokken met aan de zijkant meerdere USB-poorten. Bovenop een laadstation vind je meerdere vakjes. In elk vakje kun je een apart apparaat plaatsen, waardoor je bijvoorbeeld twee iPhones en een iPad tegelijkertijd kunt opladen. In sommige gevallen verloopt dit draadloos, in andere gevallen moet je de apparaten met een korte oplaadkabel aansluiten op de USB-poortjes. Geen strijd meer over de beschikbare stopcontacten, want met een laadstation kan het hele gezin tegelijk dingen opladen.

3. Telefoonhoesje

Onmisbaar voor iedereen die graag lang van een krasvrije smartphone wil genieten: een telefoonhoesje. Het liefst ook nog eens een goedkoop telefoonhoesje, want de prijzen voor dit product liggen soms verrassend hoog. Heden ten dage heb je bij elk model smartphone enorm veel keuze. Een hoesje met glitter, een print, tekst of een egale kleur: het is allemaal mogelijk. Telefoonhoesjes kunnen alleen de achterkant van je smartphone beslaan, maar je kunt ook kiezen voor een flip cover of book cover (waarbij je een deel van het telefoonhoesje tegen het scherm van je smartphone aan klapt). Wil je het helemaal bont maken, dan kun je kiezen voor een telefoonhoesje met een band eraan. Je kunt je smartphone dan als een tasje bij je dragen. Raak je hem ook nooit meer kwijt!

4. Sportarmband

Wil je wel regelmatig sporten, maar heb je geen zin om je telefoon dan telkens in je zak mee te moeten sleuren? Of ben je bang dat je telefoon valt en kapot gaat als je te druk beweegt? Dan is een sportarmband ideaal. Je plaatst je smartphone erin, maakt de band eenvoudig om je arm vast en voilà! Je kunt naar alle hartelust rennen en springen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je smartphone uit je jas- of broekzak valt.

5. Koptelefoon of oortjes

Een van de vele dingen waar smartphones veel voor worden gebruikt, is het afspelen van muziek. Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee we kunnen luisteren naar onze favoriete radiostations en artiesten. Hoewel de kwaliteit van de speaker op een smartphone vaak prima is, klinkt het toch wat minder prettig aan je oren dan wanneer je met een koptelefoon of oortjes naar muziek luistert. Het aanschaffen van een goede koptelefoon of een goed stel oortjes is daarom zeer aan te raden. Kost vaak wat, maar dan heb je ook wat: door te investeren in een goed model, weet je zeker dat je jarenlang je favoriete hits in topkwaliteit kunt beluisteren.

6. Bluetooth speaker

Ga je bijvoorbeeld naar het park met een groep mensen en wil je op de locatie muziek op de achtergrond? Of houd je niet zo van een koptelefoon of oortjes en luister je liever in the open naar muziek, bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken? Dan is een bluetooth speaker ideaal. Het aanbod is de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Of je nu een hele grote speaker wilt die echt het effect van een boombox kan geven, of juist liever een kleine speaker die in elke handtas past: het is allemaal mogelijk.

7. Telefoonhouder

Een sportarmband is als het ware een telefoonhouder, maar met dit punt doelen we vooral op houders voor tijdens het reizen. Ga je een stuk rijden met je auto, fiets of motor en wil je wel je smartphone mee, maar niet het risico lopen dat je daardoor afgeleid raakt? Door je smartphone in een telefoonhouder voor je fiets, motor of auto te plaatsen, weet je zeker dat hij onderweg niet zal vallen en jij je ogen zoveel mogelijk op de weg kunt houden. Je kunt kiezen voor een optie waarbij er alleen een soort ‘klauw’ is die je telefoon vasthoudt, maar er zijn ook opties waarbij je smartphone nog weer in een extra hoes wordt geplaatst. Je weet dan zeker dat hij dubbel beschermd is!

8. Touchscreen handschoenen

Tot slot een tip voor de koudere maanden: touchscreen handschoenen. Het touchscreen van je smartphone reageert op de statische elektriciteit van je vingers. Normale handschoenen zorgen ervoor dat die statische elektriciteit niet aan het touchscreen wordt doorgegeven, waardoor je je handschoen dus moet uitdoen als je je telefoon wilt bedienen. Touchscreen handschoenen hebben kleine ijzeren draadjes aan het uiteinde van de duim, wijsvinger en ringvinger zitten. Ze houden je handen warm, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de statische elektriciteit van je vingers wel degelijk aan je touchscreen wordt doorgegeven. Een ideale oplossing als je bij een temperatuur van 3 graden toch even je telefoon wilt raadplegen om iemand te bellen!

Bron: Hoesjesdirect | Beeld: Unsplash, Behar Zenuni