Dit is waarom de Action zulke goedkope spullen kan verkopen

Hoe kan alles zo goedkoop zijn bij de Action?

De Action, wie houdt er niet van? Ze hebben er van alles, van kantoorspullen tot babyspeelgoed. Ook A-merken zijn er een stuk goedkoper dan bij andere winkels. Maar hoe kan het dat deze spullen zó goedkoop zijn? 

De werkwijze van de Action is duurzaam en goedkoop

Slim inkopen

Om geld te bespraken koopt de Action haar spullen in grote volume’s, groter dan andere winkels. De keten koopt haar goederen alleen per volle vrachtwagen in, waardoor er geld wordt bespaard op transport en op de inkoopkosten. Dit is natuurlijk ook beter voor het milieu, want er rijden minder vrachtwagens. Dit betekent dat er ingeleverd wordt op volle schappen; bij de Action geldt ‘op is op’. De winkel belooft niet dat alle spullen altijd aanwezig zijn, want dat lukt niet. Maar met deze tactiek zijn veel producten wel aanzienlijk goedkoper dan bij andere winkels.

Verrassing

De formule van de Action draait dan ook om de ‘verrassingsaankopen’, zegt topman van der Laan tegen het AD. Omdat de winkelketen geen uitgebreide folder heeft, weet je nooit wat er precies in de schappen ligt. Je hebt het vast wel eens gehad: je gaat er heen omdat je allesreiniger nodig hebt en komt thuis met drie geurkaarsen, vier schriften, twee fotolijstjes en een reep chocola. En dat is nou net hoe de winkel geld blijft verdienen.

Ethisch

De Action doet veel van haar inkopen in China. Hier zetten mensen hun vraagtekens bij, want is dit wel ethisch verantwoord? Van der Laan verzekert dat de fabrieken waar de keten inkopen doet aan strenge eisen moeten voldoen. Er wordt gecontroleerd of de werknemers goed behandeld worden en of er sprake is van kinderarbeid. Ook gebruikt de Action zuinige vrachtwagens die minder belastend zijn voor het milieu en waar een grotere lading in past. Daarnaast recyclen de winkels al hun karton en plastic. Gelukkig maar, want wij kunnen niet zonder onze favoriete winkel!

Lees ook: Action krijgt er een hele grote concurrent bij!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, Libelle | Beeld: Videostill YouTube