Last van afdrukken in je tapijt? Met deze handige tip kom je er vanaf

En je hebt het waarschijnlijk al in huis!

Een tapijt onder je bank of tafel is vaak de kers op de taart van je interieur. Het laatste puntje op de i die je woonkamer of slaapkamer er nog verfijnder uit laat zien. En de finishing touch van je woning. Helaas gaat dit vaak gepaard met afdrukken die je gaat zien als je het meubilair eraf haalt. Gelukkig bestaat er een handige truc waarmee je de afdrukken moeiteloos weg krijgt!

IJsblokjes

Op naar je vriezer! Met ijsblokjes krijg je afdrukken in je tapijt er namelijk heel makkelijk uit. Fijne bijkomstigheid is dat je hier ook weinig voor hoeft te doen. Het enige dat je nodig hebt is een paar ijsblokjes, een handdoek en wat geduld. Alles bij de hand? Dan gaan we aan de slag!

Aan de slag

Zo doe je het: leg een paar ijsklontjes op de afdruk en laat ze rustig smelten. Doordat de samengedrukte vezels het water langzaam opnemen, gaat het weer uitzetten. Droog het kort en dep het vervolgens droog met een handdoek. Breng daarna het tapijt terug in vorm met je vingers, een lepel of een speciale tapijtborstel.

Handig om te weten

Het is mogelijk dat je tapijt niet tegen water kan. Controleer daarom eerst goed het etiket voordat je aan de slag gaat. Ook is het mogelijk dat je vloer niet tegen water kan. In dat geval kun je een stuk zijl of handdoek onder het tapijt leggen. Hierdoor weet je zeker dat je vloer ongedeerd blijft.

Hoogpolig of laagpolig?

Wist je dat de soort afdruk afhankelijk is van wat voor soort tapijt je hebt? Een hoogpolig tapijt heeft namelijk veel sneller afdrukken in het kleed staan dan een laagpolig kleed. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je veel zware meubels hebt. In dat geval is een laagpolig kleed dus beter.

Lees ook: Zo voorkom en verhelp je ongedierte in je vloerkleed of tapijt

Bron: MaxVandaag | Beeld: Pexels