Waarom het zo ontzettend belangrijk is dat je je afzuigkap regelmatig schoonmaakt

afzuigkap

Veel mensen maken hun afzuigkap maar zelden schoon

Vraag naar iemands hobby’s en je zult nooit het antwoord schoonmaken krijgen. We houden er nu eenmaal niet van om te boenen, poetsen en schrobben. We doen het daarom niet vaker dan nodig. Maar wist jij wel dat het écht noodzakelijk is dat je je afzuigkap vaak schoonmaakt?

Gevaarlijk

Over de buitenkant van de afzuigkap kun je zo een doekje halen. De filters reinigen gaat echter wat lastiger, maar is daarom niet minder belangrijk. De afzuigkap zit vol stof en vettigheid en dat kan vlam vatten. Sterker nog: het is ontzettend brandbaar. Zeker als je de filter al een tijdje niet hebt schoongemaakt, kan hier een dikke laag op zitten.

Brand

Heb je een keer brand in de pan? Dan kan het makkelijk overslaan in de filter van je afzuigkap en het is dan niet zo makkelijk geblust. Het is daarom belangrijk om je filter regelmatig schoon te maken.

Testen

Je kunt gelukkig makkelijk testen of het tijd is om je filter schoon te maken. Je hebt hier enkel een velletje keukenpapier voor nodig. Zet de afzuigkap vervolgens aan en houd het keukenpapiertje er tegenaan. Blijft het keukenpapier als het ware aan de kap plakken? Dan is er nog genoeg zuigkracht aanwezig en zitten de filters dus niet vol. Ook is het goed om daarnaast een keer in de zoveel tijd alsnog te checken of de filters niet vies zijn.

Lees ook: Met behulp van cola wordt het schoonmaken van je afzuigkapfilter een eitje!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash