Aha! Dit gebeurt er met sokken die je ‘kwijtraakt’ in de wasmachine

sokken wasmachine

Waar verdwijnen al je sokken toch steeds naartoe?

Iedere keer is het raak; nadat je je was hebt gedraaid, ben je wéér een van je sokken kwijt. Na eindeloos gezocht te hebben, geef je het maar op. ‘Die heeft de wasmachine vast opgegeten’, denk je dan. Maar wat gebeurt er nou écht met je lieftallige sok?

Smalle kier

Helaas, het is waar: je wasmachine is inderdaad de boosdoener voor het laten verdwijnen van je sokken. In de machine bevindt zich een smalle kier tussen de trommel en kuip. Deze kun je vinden achter de rubberen rand bij de deur. Tijdens het wassen worden de sokken langzaamaan langs de deur door de kier heen gedrukt. Vervolgens blijft een sok daar hangen en zal deze uiteindelijk verpulveren en oplossen. De opgeloste deeltjes van de sok worden uiteindelijk afgevoerd met het water. De kans is dus klein dat jij je sok nog terugvindt wanneer-ie is verdwenen… Vaarwel sok!

Wasnetje

Tip: Om te voorkomen dat je steeds maar één van je sokken overhoudt, kun je ze het best in een wasnetje stoppen. Voor de zekerheid kun je dit ook met ander klein wasgoed doen, zoals strings en panty’s.

Lees ook: Deze 11 fouten wil je vermijden als je de was doet

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels