Aha! Dit is de beste manier om je glazen op te bergen

glazen opbergen

Ondersteboven of rechtop?

Veel mensen kiezen ervoor om hun glazen ‘ondersteboven’ op te bergen om te voorkomen dat er stof in komt. Dit lijkt misschien slim, maar het blijkt dat dit niet altijd de meest hygiënische optie is. Maar wat is dan de beste manier op je glazen op te bergen?

Op de kop

Wanneer je je glazen, vooral wijnglazen, ondersteboven opbergt, komt de rand waar je je lippen tegenaan zet in contact met je keukenkastje. En zeg nou eerlijk: hoe vaak maak jij deze kast schoon? Juist, dat is dus niet heel fris. Daarnaast is de rand van het glas, vaak het meest kwetsbare deel. Door ze voortdurend op de kop in de kast te zetten, kan deze rand sneller slijten en kapot gaan. Ook kunnen de glazen een onaangenaam geurtje krijgen als je ze lange tijd ondersteboven bewaard.

Ophangen

Als je wilt voorkomen dat er stof in je glazen terechtkomt en tegelijkertijd wilt vermijden dat de randen vies worden of beschadigen, is er een handige oplossing: hang je glazen ondersteboven op! Dit zie je ook vaak gebeuren in restaurants of café’s. Er zijn hele praktische ophangrekken te koop, die je eenvoudig in je keukenkastje kunt monteren. Hierdoor berg je niet alleen je glazen netjes op, maar bespaar je ook nog ruimte. Borden en schalen kun je er namelijk mooi onder opbergen. Proost!

Lees ook: Test: zó kom je erachter of een batterij leeg is

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock