Dit is het beste moment om een kerstboom te kopen!

kerstboom kopen

We mogen bijna!

Kijk jij ook uit naar de kerstdagen? Wij kunnen niet meer wachten! Kerstreclames, kerstmuziek, het eten van het kerstdiner plannen; wij willen al beginnen! We willen onze kerstboom dan ook graag op het perfecte moment kopen. Wist je wel dat je je kerstboom het beste in deze maand kunt kopen? Dan heb je er het langste profijt van! 

Ann O’Conner is Christmas Tree expert (ja, deze droombaan bestaat) en vertelt wat het beste moment is om je dennenboom te komen.

Wanneer koop je een kerstboom?
Je mag bijna! De beste tijd om je kerstboom te kopen, of er in ieder geval een optie op te doen, is de laatste week van november! Een boom kan met genoeg water prima vier à vijf weken staan. Dit betekent dat je de hele maand december kunt genieten van de gezelligheid die de boom biedt en dat deze ook tijdens de kerstdagen er nog mooi uitziet. Daarbij heb je in die week nog heel veel keuze en heb je de grootste kans op de mooiste boom.

Hoe herken je een goede boom?
Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst moet je even kijken of de naalden buigbaar zijn en niet afbreken. Als je een mooie boom gevonden hebt, is het belangrijk om de verkoper te vragen of hij een nieuwe snede wil maken, ongeveer een centimeter van de stronk. Zet je boom dan zo snel mogelijk in het water, zodat hij dit goed kan opnemen. Je zult zien dat je boom nu veel langer meegaat!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels