Aha! Hier hoor je de lade onder de oven echt voor te gebruiken

lade oven

Wist jij dit?

Iedereen die regelmatig in de keuken staat, weet het: hoe groot je keuken ook is, er is alsnog veel te weinig ruimte voor al je pannen en ander keukengerei. We zien elk gaatje en hoekje als een mogelijkheid om iets in te bewaren, zo ook in de lade onder je oven. Maar wist je dat die daar eigenlijk met een heel ander doel zit?

Warm houden

Waar de meeste mensen de lade als extra opslagruimte voor van alles en nog wat gebruiken, is het eigenlijk bedoeld om je eten in warm te houden. Say what? Jep, haal je bakvormen en aluminiumfolie dus maar uit de lade, want die horen daar eigenlijk niet.

Want wat nou als je alles al gereed hebt staan, maar er nog één iemand ontbreekt om aan tafel te gaan? Daarvoor is de ‘geheime’ lade dus in het leven geroepen. Volgens Daily Mail zou er in de handleiding van je oven ook moeten staan dat de lade onder je oven bedoeld is om je eten op temperatuur te houden.

Opruimen

Voortaan geen gestress meer om eten dat koud aan het worden is en gewoon de lade onder je oven gebruiken dus. Enne, weet je nou niet waar je de spullen moet bewaren die je uit de lade moet halen? Het is nooit verkeerd om eens even goed te bekijken wat je nou eigenlijk echt nodig hebt…

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels