Aii: zó vaak moet je de hondenmand eigenlijk wassen

hondenmand

Het is vaker dan je denkt

Je trouwe viervoeter neem je het liefst overal mee naartoe. Toch wordt dit lastig wanneer je naar je werk moet. Thuis brengt hij dan waarschijnlijk ook veel door in zijn hondenmand of op zijn kussen. Was jij de mand wel eens? Dan moet je je misschien eens afvragen hoe vaak je dit precies doet, want het moet veel vaker dan je denkt.

Geurtjes

Grote kans dat de hondenmand van je huisdier op een vaste plek in het huis te vinden is en je hond er veel tijd in doorbrengt. Sterker nog, sommige honden komen er het het liefst helemaal niet uit. Heel schattig natuurlijk, maar de mand van je hond is tevens een broedplaats voor bacteriën. Misschien heb je weleens gemerkt dat de mand van je trouwe viervoeter op den duur behoorlijk nare geurtjes afstoot. Dat komt door al deze bacteriën.

Bacteriën

Wanneer je hond opstaat, neemt hij al deze bacteriën mee en verspreid hij deze door je huis. Dit wil je natuurlijk liever niet, maar gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen. Hoe? Het is heel simpel. Was de mand of kussen van je hond één keer per week. Dierendokter Kathy Backus gaf advies aan PetMD, en zei dat je het eigenlijk moet zien als je eigen beddengoed. Deze was je immers als het goed is ook een keer per week.

Uitwassen

Wanneer je hond bijvoorbeeld extreem veel haar loslaat, veel buiten is of allergieën heeft, kun je de mand zelfs het beste twee keer per week wassen. Hoe je de mand het beste kunt wassen? Op minimaal 60 graden is dit het beste. Zo dood je alle bacteriën en zelfs mogelijke infecties. Let goed op of de mand van je viervoeter misschien een afneembare hoes heeft of verschillende vullingen.

Not done

Gebruik verder geen sterk ruikend wasmiddel. Dit kan ervoor zorgen dat je hond zijn eigen plekje niet meer herkent en er niet meer in wil liggen. Ook is het niet verstandig om de hondenmand in de droger te stoppen. Laat de mand het liefst buiten drogen. Mocht het je soms niet uitkomen om de mand één keer per week te wassen, dan kun je er ook een keer goed met de stofzuiger langsgaan. Aha!

Lees ook: Dit is hoelang je je hond maximaal alleen thuis kunt laten

Bron: Margriet | Beeld: Pexels