Airfryer vs. frituurpan: dit is de gezondste optie

Heteluchtfriteuse

In de airfryer voeg je geen frituurvet toe. Eten dat geschikt is voor de airfryer wordt in het mandje gelegd en op basis van hete lucht gegaard. Omdat er geen vette olie aan te pas komt, wordt het eten met 70 tot 80 procent (!) minder vet bereidt. Rekenen we dit om naar een bord frietjes à 100 gram, dan bespaar je hier al gauw 45 calorieën op. Nog een voordeel: het schoonmaken van de airfryer is een stuk makkelijker dan de frituurpan.

Verschil in smaak?

Maar ook niet geheel onbelangrijk: smaken de frietjes uit de airfryer dan wel net zo lekker als uit de frituur? Diverse testbureau’s en consumenten gingen de uitdaging aan en het antwoord is duidelijk: ja, friet uit de airfryer smaakt even goed als uit de frituur én blijft lekker krokant. Het ligt er bij de meesten wel aan welke airfryer je kiest om je eten in te bereiden. Per merk is het verschillend hoe het eten uit de heteluchtfriteuses komen. Lees daarom voor de aankoop van een airfryer eerst goed de recensies op het internet.

Pagina 2/2

Lees ook: De Airfryer maak je schoon in twee simpele stappen

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash