Handig: met deze slimme trucs lijkt jouw huis altijd netjes en schoon

Dit is het geheim voor een netjes ogend huis

Er zijn weinig dingen fijner en kalmerender dan een netjes, schoon en opgeruimd huis. Helaas is de realiteit toch vaak net een tikje anders en is het bij ons thuis regelmatig een enorme puinzooi. Vervelend als je onverwachts bezoek krijgt en je het gevoel krijgt dat je je moet excuseren voor de rommel. 

Gelukkig is dit leed voorbij, met deze slimme (en snelle!) trucs ziet jouw huis er altijd opgeruimd uit!

Rommelmand
Een rommelmand is de uitkomst voor het snel wegwerken van troep. Schaf een exemplaar met deksel en zonder gaatjes aan en moffel hier alle rondslingerende zaken in weg. Deksel erop en klaar is Kees, niemand die er nog wat van ziet. Ideaal!

Oppervlakken blijven leeg
Alle oppervlakken in huis moeten leeg, leeg en leeg blijven. De keukentafel, salontafel, het aanrecht, dressoir: zorg ervoor dat deze altijd troepvrij zijn. Berg papieren meteen op, doe de vuile vaat in de vaatwasser en oude kranten laat je niet op de salontafel liggen. Dit oogt veel rustiger en opgeruimder!

Kussens en plaids
Kussens op de bank schud je altijd even op, niets zo slordig als een stel ingedeukte kussens op de bank. Je bank lijkt in één keer tien keer zo chique als je de kussens opschudt en een beetje netjes neerzet. Kleine moeite, groot plezier. Vouw de plaids op en hang ze over de leuning.

Groeperen kan je leren
Zet spullen in groepjes neer. Een hele bak vol met speelgoed is minder rommelig dan overal wat. Een stapeltje vieze afwas is minder rommelig dan een heel aanrecht vol. Een stapel kinderkleurboekjes op de tafel kan best. Of wat rommeltjes bij elkaar in een groepje op een ladekast is ook niet storend. Maak gewoon groepjes en zet rommel bij elkaar. Samen vormt het één rommeltje op één plek, terwijl de rest van je huis netjes is!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld ter illustratie, Pexels