Apple komt met 217 (!) nieuwe emoji, ook genderneutraal

emojis

Binnenkort kunnen iPhone-gebruikers uit nog veel meer emoji kiezen

Komende weken komt Apple weer met een iOS-update. Dat betekent ook een heel scala aan nieuwe emoji. Er staan maar liefst 217 nieuwe symbooltjes klaar. En deel daarvan zijn bijgewerkte, reeds bestaande emoji. Maar Apple belooft ook een aanbod dat veel inclusiever is.

Groot nieuw aanbod

De update bevat onder andere een vlammend hart, een koukleumende emoji en een hart met een verband eromheen. Daarnaast zullen veel poppetjes in meerdere huidskleuren beschikbaar zijn. Natuurlijk is het overgrote deel van de symbooltjes al genderneutraal, maar de update maakt het aanbod nu ook inclusiever voor transgenders of non-binaire personen. Zo komen er bijvoorbeeld gezichtjes met lang haar en een baard. Bekijk HIER een tipje van de sluier.

Injectiespuit

Een opvallende aanpassing kunnen we verwachten bij de emoji van een injectiespuit. Deze bestaat al, maar de bloedspetters zullen uit deze afbeelding verdwijnen. De emoji moet daarmee meer op een ‘neutrale’ injectiespuit lijken, waardoor hij ook gebruikt kan worden om het coronavaccin uit te beelden.

Meer stelletjes

Leuk voor stelletjes: ook hier wordt het aanbod een stuk inclusiever. Zo zullen er meer huidskleuren en kapsels beschikbaar zijn. Bekijk HIER hoe dat er uit gaat zien.

Lees ook: Waarom het zo belangrijk is om slimme apparaten regelmatig te updaten

Bron: Her.ie | Beeld: Pexels, cottonbro