Met deze apps wordt het verzorgen van kamerplanten een makkie

Zelfs de slechtste plantenverzorgers houden hiermee hun groene kanjers in leven

Ben jij een groot liefhebber van planten, maar ben je niet zo’n held in het verzorgen ervan? No worries, er is nog geen nood aan de man. Zelfs de slechtste plantenvader en -moeders kunnen dankzij deze selectie aan heuse ‘plantenapps’ de boel in leven houden. Even een kiekje maken en voilà: de app doet de rest. 

Plantsome

Voor de chaotische plantenverzorgers onder ons: dit gaat je helpen. Het enige wat je hoeft te doen is achterhalen wat voor type plant je precies hebt, de groene topper te fotograferen en vervolgens je pushmeldingen aan te zetten. De app berekent precies wanneer jouw plant water nodig heeft en geeft je meteen een seintje. Daarnaast geeft de app ook aan of jouw plant het goed doet in de zon, schaduw, binnen of buiten.

[email protected]

Heb je geen idee wat voor plant je hebt? Dan kun je aan de hand van deze app checken wat voor vlees je in de kuip hebt. Dit doe je door een foto van de plant in de app te sturen. Vervolgens weet je precies waar jouw plant moet staan en hoeveel water-ie nodig heeft. Heb je een hele exotische of bijzondere plant in huis? Dan kan het helaas zo zijn dat de app ‘m niet herkent.

Plantifier

Net als de app [email protected] is Plantifier een soortgelijk platform waar je de namen van een plant kunt achterhalen. Als een Shazam voor planten achterhaal je door middel van een foto en de kennis van anderen de naam van jouw plant. Daarnaast kun je samen met andere plantenliefhebbers jullie tips en trucs delen. Hoe leuk is dat?

Lees ook: Met deze trucjes kom je makkelijk van mos af

Bron: AD, Roomed | Beeld: Unsplash