Auto onder de vogelpoep? Dit is waarom je hem direct schoon moet maken

auto vogelpoep

Als je te lang wacht, kan vogelpoep je auto behoorlijk aantasten

Niet iedereens favoriete klusje, vogelpoep van de auto af schrobben. Toch kun je maar beter niet al te lang wachten met deze vervelende taak. Vogelpoep op je auto ziet er namelijk niet alleen onsmakelijk uit, het kan ook nog eens schade toebrengen aan je bak als je niet snel genoeg handelt. Een auto-expert legt uit waarom.

Vernietigende werking

Het overkomt iedere autobezitter wel eens. Of je de wagen nu onder een boom hebt geparkeerd of niet, op de een of andere manier weten vogels altijd jouw auto te vinden. En daar lijken ze maar al te graag hun sporen achter te laten. Vogelpoep laten zitten tot de volgende wasbeurt is volgens Jos van der Drift van de ANWB echter geen goed idee. De zuren in vogelpoep kunnen namelijk een vernietigende werking hebben op de lak van de auto, zo verklaart de expert aan RTL Nieuws.

Snel aan de slag

Om te voorkomen dat de zuren de lak van je auto aantasten, kun je dus beter direct korte metten maken met die vogelpoep. Het is daarnaast ook een stuk makkelijker om een ‘verse’ klodder weg te schrobben dan opgedroogde vogelpoep. Als je te lang wacht wordt de vlek namelijk alleen maar hardnekkiger. Houd dus altijd poetsmateriaal bij de hand in je auto, zodat je de zuren in vogelpoep geen kans geeft en je het voertuig met gemak weer laat glanzen.

Duiven, meeuwen en merels

Houtduiven zijn misschien wel de grootste boosdoeners. Deze vogels zijn in iedere stad te vinden en weten dan ook de meeste auto’s te treffen. Roofvogels kom je liever ook niet tegen in de buurt van je parkeerplaats, want de ontlasting van deze vlees- en viseters is het meest schadelijk voor je auto. Dit komt doordat er veel kalk en zuur aanwezig is in de poep van roofvogels, legt vogelexpert Erik Bruinning uit aan RTL Nieuws. Ook bij de poep van meeuwen is dit het geval, dus aan de kust is het opletten geblazen. Met musjes, merels en spreeuwen komt je wagen er beter vanaf, omdat de vogelpoep van deze dieren minder schadelijke stoffen bevat. Toch blijft het advies om bij elke klodder meteen actie te ondernemen als je jouw auto in topconditie wilt houden.

Lees ook: Wil je wat minder vaak autorijden? Zo lukt je dat

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash