Kleine badkamer? Met deze tips benut je de ruimte optimaal

Deze trucjes zorgen voor meer (optische) ruimte in je badkamer

Met name wanneer je in de stad woont, kan het dat je woonruimte niet bedeeld is met een grote badkamer. Betekent dat je je badkamerkasten moet volproppen om alles toch op te bergen? Nee hoor, het is een kwestie van je badkamer slim inrichten. Gelukkig is daar onze reddende engel in nood: Pinterest. Op het sociale medium delen mensen trucs naar hartelust voor meer (optische) ruimte. 

Wij delen een aantal handige Pinterest badkamerhacks.

Hang een wijnrek aan de badkamerdeur

Wijnrekken heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt het staande soort en de rekken die je aan de muur kunt ophangen. Van laatstgenoemde kan je badkamer ook profijt hebben. Kies voor een wijnrek gemaakt van metaal en bevestig deze aan je badkamerdeur. Hier kun je mooi je handdoeken in opbergen. 

badkamer1

Gebruik bakjes in je lade

Een lade is al een grote bak op zich. Als je daar echter alles maar ingooit, ben je je spullen snel kwijt. Gebruik kleinere bakjes voor in je lade en leg daar producten op soort in. Heb je een hele make-upverzameling? Leg borstels bij borstels, foundation bij foundation en oogmake-up bij oogmake-up.

badkamer2

Spiegels

Veel badkamers zijn uitgerust met slechts één grote spiegel boven de wasbak. Handig, dat zeker. Maar waarom niet meerdere spiegels ophangen? Natuurlijk moet je de spiegels wel een beetje strategisch ophangen. Jezelf een grote boodschap zien doen is niet bepaald je van het. Hang de spiegels op een fijne plek en het zorgt voor een gevoel van meer ruimte. De spiegels weerkaatsen het licht en daardoor lijkt de ruimte groter.

badkamer3

Lichte kleuren

Maak gebruik van lichte kleuren. Verf de muren in een witte of andere lichte kleur en kies lichte badkamertegels. De lichte kleur creëert de illusie dat de kamer ruimer is.

badkamer4

Maak gebruik van de deurtjes

Veel mensen gebruiken de deurtjes van badkamermeubilair enkel om deze te kunnen sluiten om rommel te verbergen. Best wel zonde, want ook aan het deurtje kun je kleine rekjes bevestigen waar je ook weer spullen in kunt opbrengen. Natuurlijk moet het deurtje wel weer dicht kunnen. Heb je al best veel spullen in het kastje, waardoor het dichtdoen van het deurtje wat lastiger gaat? Bevestig dan alleen bovenaan het deurtje wat rekjes en benut de hoogte. Vaak heb je bovenin de kastjes niet veel spullen liggen, want die zouden er bij opening anders uitvallen.

badkamer5

Zet een extra meubel neer

Je hoeft geen groot gedrocht in je badkamer neer te zetten, maar een klein rekje of een trappetje helpt je om extra dingen op te bergen. Bovendien kan het ook een ware eye-catcher zijn. Zet er een paar plantjes neer en het ziet er ook nog eens decoratief uit.

badkamer6

Lees ook: Ruimte in de koelkast verdubbelen? Gebruik eetstokjes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels