Badmeesters doen dringende oproep! Het zou niet nodig moeten zijn maar deel mee als het kan!

Oproep van badmeesters!

Ouders hebben het druk en hun kinderen kunnen zwemmen dus wat doen sommige: zet ze af bij het zwembad en de badmeester helpt wel als er problemen zijn.

Het gebeurt steeds vaker. De jongste kinderen zijn 7 jaar oud. Die worden dus afgezet door de ouders bij de deur van het zwembad en de ouders gaan vervolgens wat anders doen. Het is een makkelijker manier maar eigenlijk levensgevaarlijk!

Vaak zijn er een hoop glijbanen en stroomversnellingen in het zwembad. Bij relatief jonge kinderen kan het snel misgaan. De badmeesters zijn er niet om oppas te spelen en iedere minuut aandacht die verloren gaat kunnen er andere gevaarlijke situaties ontstaan.

 

 

Het zwembad moet leuk en veilig zijn. De ouders kunnen het zelf het beste inschatten maar overschatten het vaak. De regel is eigenlijk: als er iets misgaat, is je kind dat oud genoeg om alleen naar het ziekenhuis of huisarts te gaan? Als dat niet zo is dan moet je zelf meegaan. Gaan ze toch alleen dan is het zaak om de regels goed en helder te vertellen zodat het leuk blijft. Het gaat regelmatig mis helaas.

Help mee delen AUB!